Mark Moons, HTC: ‘Android over twee jaar het tweede OS’ [Android Experience]

Redactie
24 maart 2010, 20:33
1 min leestijd
Mark Moons, HTC: ‘Android over twee jaar het tweede OS’ [Android Experience]
htc android experience

In Nederland zijn momenteel zeven mobiele besturingssystemen in omloop. De consument maakt de keuze en kijkt daarbij vooral naar het abonnement. Toch zijn er, 13 maanden na de lancering van Android, enorme verschillen in marktpenetratie te zien.

Lees verder na de advertentie.

  • Duitsland: 9,0 procent
  • Nederland: 8,8 procent
  • UK: 4,8 procent
  • Frankrijk: 4,75 procent
  • Italië: 3,7 procent
  • Spanje: 2,6 procent

Dat Zuid-Europa zo laag scoort, heeft er misschien mee te maken dat er minder subsidie op een toestel te krijgen is. Ook heeft de economische crisis harder toegeslagen in de Zuid-Europese landen. Android heeft nog wel iets uit te leggen. Heb je bijvoorbeeld Layar op een toestel gezien, dan moet je uitleggen dat het op een HTC-toestel werkt, maar niet op ¡lle HTC’s. En het werkt weliswaar op Android-toestellen, maar niet op ¡lle want er moet wel een g-sensor in het toestel zitten. het platform met een gezond ecosysteem en een maximale user experience wint op de lange termijn. HTC probeert die experience te verbeteren met HTC Sense en Scenes. Gaat dat lukken? Geen idee, maar Mark verwacht wel dat Android over twee jaar het tweede OS is.

Mark en enkele andere geïnterviewden van Android Experience zijn vanavond te zien in het late NOS Journaal, van 22:55 – 23:10 uur op Nederland 3.

Foto: © Daphne Channa Horn

Categorie: Evenementen
Merk: HTC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's