Market Enabler geeft toegang tot betaalde Android-applicaties

Redactie
4 mei 2009, 13:50
1 min leestijd
Market Enabler geeft toegang tot betaalde Android-applicaties
android market betaalde apps

Andrea Baccega en Tim Strazzere zijn erin geslaagd een applicatie te maken waarmee gebruikers buiten de VS en Engeland ook Android-applicaties kunnen kopen. Tim had op zijn website Strazzere.com al aardig wat artikelen geschreven over ‘reverse engineering’ van de Android Market. Hij kwam in contact met Andrea, die in Italië woont en nog geen applicaties kan kopen. Samen besloten ze wat onderzoek te doen om het toch werkend te krijgen. Het resultaat is Market Enabler.

Je hebt rootaccess nodig om de applicatie te kunnen gebruiken.

market enabler

Tim en Andrea ontdekten hoe de Android Market data uitwisselt met de Google-servers. Het bleek dat de manier van encoderen en decoderen uitvoerig gedocumenteerd is: Baser64decodeWebSave en Base64encodeWebsafe blijken beide onderdeel van de Google data-API.

Na het decoderen en sniffen van een groot aantal pakketjes vanuit de VS en Italië kwamen ze erachter welke informatie nodig is: naam en nummer van de mobiele operator. De naam is gewoon T-Mobile, Vodafone of iets dergelijks, het nummer was in Italië 22210 maar moest 31026 zijn.

Lees verder na de advertentie.

Voor de uiteindelijke methode om het werkend te krijgen bleken er 3 opties het proberen waard. Uiteindelijk bleek het manipuleren van setprop-commando’s de oplossing.

Market Enabler is onafhankelijk van de gebruikte firmwareversie, maar je hebt wel rootaccess nodig. De applicatie bestaat uit twee knoppen: links een knop om de betaalde applicaties te activeren, rechts een knop om de originele waarden weer te herstellen. Na elke reboot moet je de applicatie weer opnieuw starten om betaalde applicaties te kunnen gebruiken.

Downloaden: Market Enabler
Of typ in de Android-browser: http://tinyurl.com/marketenabler

Kies je voor de handmatige methode, dan voer je het volgende commando in:

adb install MarketEnabler.apk

Meer info: Purchase applications outside of the authorized zones (Strazzere.com)
Originele tekst: Androidiani.com (Italiaans)

Categorie: Firmware
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's