Marktaandeel Android groeit met vijf procentpunten

Android is dit jaar aan een opmerkelijke opmars bezig. Eind 2009 was het besturingssysteem van Google nog het minst populaire besturingssysteem van de ‘grote’ vijf. Uit cijfers van ComScore blijkt dat Android inmiddels het op twee na populairste besturingssysteem is. Comscore keek naar het kwartaal dat op juli 2010 eindigde en vergeleek dit met cijfers van april 2010. Uit het onderzoek is gebleken dat Android de afgelopen drie maanden vijf procent is gestegen en nu een marktaandeel heeft van zeventien procent.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

In juli 2010 hadden 53,4 miljoen Amerikanen een smartphone in hun bezit, wat elf procent meer is in vergelijking met april. Opvallend is dat Android het enige besturingssysteem is dat marktaandeel heeft gewonnen. Microsoft, RIM en Apple verloren allen marktaandeel, maar ComScore geeft wel aan dat dit niet betekent dat deze fabrikanten minder telefoons hebben verkocht dan in het vorige kwartaal. Over het geheel genomen worden smartphones steeds populairder en verkopen alle fabrikanten meer smartphones. Wat we vooral uit deze cijfers kunnen opmaken is dat smartphones met Android het afgelopen kwartaal het meest over de toonbank zijn gegaan.

comscore-marktonderzoek

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.