Marktaandeel Android groeit wereldwijd naar 35 procent
Redactie

android-growthCanalys heeft nieuwe cijfers bekendgemaakt over de smartphone-markt in 2011. Ze bekeken het eerste kwartaal van dit jaar en concludeerden dat Android voor de tweede keer op rij de marktleider is. Met 35,7 miljoen verkochte toestellen is het marktaandeel gegroeid naar 35 procent. Tegelijk werd Azië/Pacific de grootste regio wat Android-verkopen betreft. In deze regio gaan meer Android-toestellen over de toonbank dan in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA), voorheen de grootste regio. Vooral China, Zuid-Korea en India doen het goed en maakten groeipercentages van meer dan 100 procent door.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Wereldwijd groeide het aantal verkochte smartphones met 83 procent naar 101 miljoen toestellen. Nokia verkocht 24,2 miljoen smartphones en staat in 28 landen nog op nummer 1 (waaronder China). Bij Android scoorden HTC, Samsung, LG, Motorola en Sony Ericsson goed. Elk van hen verkocht meer dan 3 miljoen smartphones. Samsung verkocht bovendien bijna 3,5 miljoen Bada-toestellen en scoorde daarmee beter dan het totale aantal Windows Phone-toestellen.

Net als in het voorgaande kwartaal waren Nokia, Apple, RIM, Samsung en HTC de vijf grootste smartphoneverkopers. De meeste smartphones worden verkocht in de VS, met Apple als marktleider (31% marktaandeel). Maar Android is in de VS het belangrijkste platform, als je de toestellen van alle fabrikanten bij elkaar op telt (49% marktaandeel). De meeste Android-toestellen die in de VS verkocht worden zijn van HTC. Dat komt vooral door de EVO-serie, de Inspire 4G en de Thunderbolt.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.