De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Marktaandeel Android in de Verenigde Staten blijft flink toenemen

Redactie
27 september 2011, 13:20
1 min leestijd
Marktaandeel Android in de Verenigde Staten blijft flink toenemen

In de Verenigde Staten blijkt het marktaandeel van Android stijgen. Volgens de laatste cijfers van onderzoeksbureau Nielsen draait 43 procent van de Amerikaanse smartphones op Google’s mobiele besturingssysteem. Dat is gebaseerd op cijfers van afgelopen augustus, een maand eerder had Android nog 40 procent marktaandeel. Android snoept vooral marktaandeel af van de BlackBerry-telefoons, het slecht presterende Windows Phone en het inmiddels zo goed als afgeschreven webOS.

Het marktaandeel van Apple ligt sinds juni vast op 28 procent. Dit heeft er ongetwijfeld mee te maken dat veel mensen afwachten op de nieuwe iPhone 5 die volgende maand zal worden aangekondigd. Het is nog maar de vraag hoe de verhoudingen gaan veranderen als, naast een nieuwe iPhone 5, Apple besluit een budget-telefoon te lanceren. De kracht van Android ligt hem onder andere in dat ze in veel verschillen prijscategorieën vertegenwoordigd is, terwijl Apple zich nu vooral richt op high-end telefoons.

Lees verder na de advertentie.

RIM heeft het vooral moeilijk in de Verenigde Staten. De BlackBerry-telefoons zijn steeds minder gewild, en het marktaandeel staat nu op 18 procent. In de laatste drie maanden worden er echter steeds minder BlackBerries verkocht, en dus ziet de toekomst voor RIM er niet goed uit. Anders dan in Nederland, waar de BlackBerry-telefoons nog altijd mateloos populair zijn. Ook de categorie overige loopt terug met twee procent. Hierin zijn onder meer Windows Phone te vinden dat nog niet echt van de grond is gekomen en de webOS-telefoons van HP/Palm een langzame dood zullen sterven.

Marktaandeel smartphones Verenigde Staten augustus 2011

Bron: Nielsen

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu