Placeholder
Redactie

Op het gebied van tablets gaat het steeds beter met Android. Zojuist vertelden we dat Android het populairste smartphone-platform is en nu blijkt dat het marktaandeel van Android-tablets ook nog steeds groeit. In het derde kwartaal van 2010 werd 95% van de tabletmarkt gedomineerd door Apple. In het vierde kwartaal daalde het marktaandeel van Apple’s iPad naar 75% en veroverde Android 22 procent. Vooral dankzij de Samsung Galaxy Tab is het aandeel van Android-tablets vertienvoudigd, meldt Strategy Analytics.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Neil Mawston, de directeur van Strategy Analycs, beweert dat fabrikanten van Android houden, omdat het besturingssysteem ‘goedkoop’ is en met handige applicaties komt, zoals YouTube en Google Maps.

Strategy Analytics verwacht dat Android in 2011 een groter marktaandeel verovert, ook al blijft Apple waarschijnlijk op nummer 1 staan. Ook beweert het bedrijf dat mensen RIM’s PlayBook niet moeten onderschatten. Op dit moment is de Verenigde Staten de grootste tabletmarkt.

Via: Mobile Business Briefing

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.