Placeholder

androidHet marktaandeel van Android in de Verenigde Staten blijft stijgen. De afgelopen zes maanden steeg het marktaandeel van Android van 15 procent (juni 2010) naar 25,8 procent (november 2010). Het marktaandeel van Apple’s iOS groeide van 27,9 procent naar 28,6 procent. De grootste verliezer is BlackBerry. Het marktaandeel van het Canadese bedrijf Research In Motion daalde fors van 33,9 procent in juni 2010 naar 26,1 procent in november 2010.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Als we alleen kijken naar de cijfers van mensen die de afgelopen zes maanden een nieuwe telefoon kochten, dan zien we dat Android groter is dan iOS. In november kocht 40 procent een Android-telefoon en slechts 26,9 procent een iPhone. BlackBerry is gekelderd: van 35 procent in juni naar 19,2 procent in november.

driejaar

zesmaanden

De cijfers zijn afkomstig van The Nielsen Company. Dit bedrijf houdt regelmatig enquetes onder duizenden Amerikanen om zo meer te weten te komen over de populariteit van mobiele besturingssystemen.

Via: Androinica

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.