Eén op de tien Android-toestellen draait nu Android 6.0
Wouter Nijsen

Een tiende van alle Android-toestellen draait momenteel op Android 6.0 (Marshmallow). Dat is weer een stijging ten opzichte van vorige maand.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Groei Marshmallow adoptie

Elke maand geeft Google de distributiecijfers van Android vrij, en nu is duidelijk dat Android 6.0 op tien procent van alle Android-toestellen geïnstalleerd staat. Dat is een flinke stijging: vorige maand stond het aantal nog op 7,5 procent, terwijl twee maanden geleden nog 4,6 procent van alle gebruikers Android 6.0 had.

marshmallow adoptie

Android Lollipop, dat in 2014 werd uitgebracht, is momenteel met 35,4 procent nog steeds de populairste Android-versie. Ook het drie jaar oude Android 4.4 (KitKat) is met 31,6 procent nog groot, terwijl oudere versies als Jelly Bean (18,9 procent), Ice Cream Sandwich (1,9 procent) en Gingerbread (2 procent) steeds meer aandeel verliezen.

Fragmentatie van Android

De distributiecijfers laten nog maar eens zien dat de fragmentatie van Android een groot probleem is. Door de fragmentatie heeft niet iedereen dezelfde functies en zijn veel toestellen niet van de laatste beveiligingsupdates voorzien. Het is bovendien een probleem voor app-ontwikkelaars, aangezien de nieuwste functies van een Android-versie in een app maar door een klein gedeelte van alle gebruikers gebruikt kunnen worden.

Google werkt momenteel hard aan Android N, de update die later dit jaar officieel verschijnt. Android N introduceert onder meer een splitscreenmodus, automatisch updates op de achtergrond, vernieuwde notificaties en een picture-in-picture-modus voor video`s. Meer over het besturingssysteem lees je in ons uitgebreide Android N-dossier. Wacht je nog steeds op Android 6.0, check dan het Android 6.0 update-overzicht om te zien wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt.

Lees het laatste nieuws over Android 6.0

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.