De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Marshmallow-groei zet door: nu op 15,2 procent van alle Android-toestellen

Erwin Vogelaar
3 augustus 2016, 18:58
2 min leestijd
Marshmallow-groei zet door: nu op 15,2 procent van alle Android-toestellen

Android 6.0 (Marshmallow) draait nu op meer dan vijftien procent van alle Android-toestellen. Dit blijkt uit de nieuwste distributiecijfers van Google.

Lees verder na de advertentie.

Marshmallow groei

Uit de Android-distributiecijfers van augustus blijkt dat Android 6.0 (Marshmallow) weer flink aan het stijgen is. Specifiek gezegd draait deze versie van het besturingssysteem nu op 15,2 procent van alle Android-toestellen. Vorige maand was dat nog 13,3 procent en de maand daarvoor 10,1 procent. Marshmallow maakt dus redelijke sprongen. Dit komt onder andere door het feit dat oudere Samsung-toestellen en smartphones van Honor de update naar Marshmallow hebben gekregen. Nu met de release van onder andere de Samsung Galaxy Note 7 zal de stijging waarschijnlijk alleen maar doorzetten in de komende maanden.

marshmallow groei

En hoe zit het met de oudere versies van Android? Android 5.0 (Lollipop) stijgt nog maar voorzichtig, maar het aantal Android-toestellen met deze versie van het besturingssysteem is toch gegroeid met 0,4 procent. Alle andere versies van Android zijn gedaald. Vorige maand stond Android 4.4 (KitKat) bijvoorbeeld nog geïnstalleerd op 30,1 procent van alle Android-toestellen en deze maand op 29,2 procent. Ook dalen Jelly Bean (van 17,8 procent naar 16,7 procent), Ice Cream Sandwich (van 1,7 procent naar 1,6 procent) en Gingerbread (van 1,9 procent naar 1,7 procent). Android Froyo blijft nog altijd steken op een kleine 0,1 procent van alle toestellen.

Google publiceert maandelijks deze distributiecijfers. Het bedrijf berekent de cijfers door te kijken naar de toestellen die de laatste zeven dagen van de vorige maand de Play Store geopend hebben.

Android Nougat

Het is goed mogelijk dat later deze maand Android 7.0 (Nougat) beschikbaar wordt. Vanuit dan krijgen alle vorige versies van het besturingssysteem dus weer extra concurrentie. Verwacht echter niet dat Nougat snel zal stijgen, want nieuwe versies van Android groeien doorgaans heel langzaam na de lancering. Pas als het besturingssysteem op veel meer nieuwe toestellen aangeboden wordt en voornamelijk ook oudere toestellen de update ontvangen, zal Nougat indruk gaan maken in de distributiecijfers.

Lees het laatste nieuws over Android Marshmallow

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's