Marshmallow haalt meer dan 1 procent in distributiecijfers januari

Erwin Vogelaar
2 februari 2016, 22:01
1 min leestijd
Marshmallow haalt meer dan 1 procent in distributiecijfers januari

De nieuwe distributiecijfers van Android zijn binnen en Marshmallow staat nu op meer dan 1 procent van alle toestellen geïnstalleerd.

Lees verder na de advertentie.

Marshmallow op 1 procent

Google heeft de Android-distributiecijfers van januari bekendgemaakt en nu blijkt dat Android 6.0 Marshmallow over de 1 procent installaties op alle Android-toestellen gegaan is. Specifieker gezegd staat Marshmallow op 1,2 procent van alle Android-toestellen geïnstalleerd. De andere grote groeier deze maand is Android Lollipop, dat van 32,6 procent naar 34,1 procent is gegaan.

Marshmallow 1 procent

Alle andere versies van Android dalen in de cijfers. Toch blijft Android 4.4 KitKat nog de allergrootste. KitKat is namelijk maar liefst op 35,5 procent van de toestellen geïnstalleerd. Het zal echter niet meer lang duren tot KitKat ingehaald wordt door Lollipop. Dit kan in februari al gebeurd zijn. De oudste versie van Android in de lijst, Android 2.2 Froyo, staat nog op 0,1 procent van de toestellen geïnstalleerd.

Van Marshmallow naar Android N

Omdat Marshmallow vooral verbeteringen doorvoerde op Lollipop en maar enkele nieuwe functies bezit, zoals Google Now on Tap en energiebesparende functie Doze, is de sprong niet zo groot als van KitKat naar Lollipop. Dit verklaart mogelijk deels de langzame groei van Marshmallow. Toch groeide Lollipop in de start ook traag en is deze versie nu bijna de grootste.

Het zal niet lang meer duren tot we meer te horen krijgen over de opvolger van Marshmallow: Android N. Tijdens Google I/O komende mei zal het nieuwe besturingssysteem uit de doeken gedaan worden en horen we of Android nu weer een grotere sprong gaat maken.

Het laatste nieuws over Android 6.0

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu