Marvell kondigt 1,5 GHz tri-core-processor aan

Redactie
24 september 2010, 6:49
1 min leestijd
Marvell kondigt 1,5 GHz tri-core-processor aan
marvell chip

De afgelopen paar weken kondigden verschillende fabrikanten dual-core-processors aan voor in toekomstige mobiele telefoons, zoals Qualcomm, NVIDIA en Samsung. Het bedrijf Marvell beweert met een nog betere CPU te komen: een multikernprocessor met drie processors. De ARMADA 628 bevat twee 1,5 GHz processoren en een derde 624 MHz processor. Door te schakelen tussen processoren verbruikt de chip minder stroom dan een chip met één krachtige processor.

De twee 1,5 GHz processoren doen het zwaardere werk. Zo biedt de ARMADA 628 ondersteuning voor beeldschermen met een resolutie van 2048 bij 2048 pixels. Kortom, het is een ideale chip voor in tabletcomputers met een hoogwaardig scherm. Daarnaast kan de chip met gemak vier beeldschermen tegelijkertijd aansturen. En dan hebben we het nog niet eens over de 3D graphics en 1080p video-encoding en decoding. De ARMADA 628 biedt USB 3.0-ondersteuning voor een supersnelle overdracht van bestanden.

Lees verder na de advertentie.

Marvell beweert dat de chip in staat is om met één batterijlading tien uur lang HD-video’s te bekijken of 140 uur muziek te luisteren. Dat is erg lang, aangezien het bedrijf uitgaat van 3 GHz ruwe computerkracht.

“Marvell verlegt de grenzen voor de rest van de industrie met deze nieuwe chip”, zegt Marvell in een persbericht. “Met de ARMADA 628 kunnen consumenten betere visuele en dynamische ervaringen verwachten op nieuwe mobiele apparaten.”

Bron: Marvell

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu