De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

‘Render toont Huawei Mate 9 Pro met gebogen scherm’

Erwin Vogelaar
23 oktober 2016, 9:57
2 min leestijd
‘Render toont Huawei Mate 9 Pro met gebogen scherm’

Huawei onthult begin november de Huawei Mate 9. Vandaag hebben we meer informatie over de versie van dit toestel met een gebogen scherm, met onder andere een nieuwe Mate 9 Pro afbeelding.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 9 Pro afbeelding

Huawei gaat twee vlaggenschepen onthullen op 3 november. Het gaat hier om twee versies van de Huawei Mate 9. Eentje met een normaal scherm en eentje met een gebogen scherm. De versie met het gebogen scherm gaat volgens de geruchtenmolen van beroepslekker Evan Blass de Mate 9 Pro heten. Het toestel lijkt erg op de Samsung Galaxy S7 Edge, zoals je in onderstaande render kunt zien.

Mate 9 Pro afbeelding

De twee nieuwe toestellen van Huawei staan al langer bekend onder codenamen. De Mate 9 wordt ook wel Manhattan genoemd, terwijl de Mate 9 Pro als Long Island door het leven gaat. Beide toestellen hebben een 5,9 inch-scherm. Onder de motorkap zit een Kirin 960-chip, 4GB RAM en 64GB tot 256GB opslagruimte. De Mate 9 Pro onderscheidt zich voornamelijk van de Mate 9 door de resolutie. De Mate 9 doet het met een full-hd-resolutie van 1080p, terwijl de Mate 9 Pro een QHD-resolutie heeft van 2560 bij 1440 pixels. Dit is niet overdreven, want dit extra scherpe scherm kan gebruikt worden met Google Daydream, het nieuwe virtualrealityplatform van Google.

Overigens heeft Evan Blass ook nog een nieuwe render van de Mate 9 zonder gebogen scherm gepubliceerd op Twitter. Deze kun je hier onder zien. Op beide toestellen zijn duidelijk de dubbele camera’s op de achterkant zichtbaar. De vingerafdrukscanner is onder de camera’s geplaatst. Op 3 november zal Huawei beide toestellen officieel onthullen voor de pers, tijdens een evenement in München. We verwachten dat het toestel eind november of begin december verkrijgbaar zal zijn. Een adviesprijs is nog niet bekend.

Huawei Nova

Sinds een week is ook de Huawei Nova te koop in Nederland. Daar lees je hier meer over, inclusief de beste aanbiedingen voor het toestel. Binnenkort kun je bij ons een review van deze middenklasser verwachten.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: Venture Beat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 9
Huawei Mate 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu