De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Android-apps zijn volgens Google het mooist

Erwin Vogelaar
19 oktober 2016, 20:34
2 min leestijd
Deze Android-apps zijn volgens Google het mooist

Google heeft winnaars van de Material Design Awards 2016 bekend gemaakt. Dit zijn apps die het best de Material Design-regels van Google implementeren.

Lees verder na de advertentie.

Material Design Awards 2016

Vorig jaar heeft Google de Material Design Awards geïntroduceerd. Deze prijs is bedoeld om apps in de spotlight te zetten die de designregels van Android, Material Design, het beste gebruiken. Tijdens Google I/O werd de app Robinhood al gepresenteerd met de Google Play Award voor het beste gebruik van Material Design. Nu heeft Google de winnaars van de verschillende categorieën in de Material Design Awards 2016 bekend gemaakt.

In de categorie Brand Infusion heeft de app Asana: Team Tasks & Projects gewonnen. Volgens de jury heeft is de app ondanks alle functionaliteit, visueel niet verwaterd.

Download Asana: Team Tasks & Projects in Google Play (gratis)

In de categorie Charming Engagement gaat Fabulous – Motivate Me! met de prijs naar huis. Voornamelijk de charmante illustratiestijl heeft indruk gemaakt, maar ook de transities en animaties doen het goed.

material design awards

Download Fabulous – Motivate Me! in Google Play (gratis)

In de categorie Creative Navigation heeft C Channel gewonnen, omdat je makkelijk in de app kunt reizen door tussen de tabs te swipen. Tevens heeft de volledige app een fijne positieve sfeer.

Download C Channel (Japans) in Google Play (gratis)
Download C Channel (Thais) in Google Play (gratis)

In de categorie Expressive Layouts was volgens de jury Kitchen Stories het beste. Bij ons stond de app ook al op 1 bij onze favoriete bak-apps. De jury looft de sfeer, layout en het gebruiksgemak

material design awards

Download Kitchen Stories in Google Play (gratis)

In de categorie Focused Efficiency kan uiteindelijk Airbnb de prijs in ontvangst nemen. Ondanks alle functies heeft fotografie in de app de focus en dat werkt goed.

Download Airbnb in Google Play (gratis)

De vijf winnaars worden op 27 oktober tijdens de conferentie SPAN LA gehuldigd.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu