De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Material Design Lite brengt Lollipop-uiterlijk naar websites

Wouter Nijsen
7 juli 2015, 10:20
1 min leestijd
Material Design Lite brengt Lollipop-uiterlijk naar websites

Google heeft Material Design Lite onthuld. Dit is een framework waarmee het fraaie Material Design op websites kan worden toegepast.

Lees verder na de advertentie.

Material Design Lite

Material Design, de nieuwe designfilosofie van Google, is al in veel bekende Android-apps geïmplementeerd en nu ook beschikbaar gemaakt voor websites. Google heeft namelijk het zogenoemde Material Design Lite (MDL) aangekondigd. Dit is een nieuw framework waarmee het fraaie uiterlijk van Android 5.0 met CSS, JavaScript en HTML naar websites wordt gebracht.

Material Design Lite

Material Design Lite maakt gebruik van de zogenoemde Paper-elementen. Dat betekent dat ontwikkelaars bepaalde onderdelen uit het Material Design kunnen pakken en implementeren. Hierbij hoeft de website niet aan alle standaarden van Google te voldoen. Google geeft verder aan dat Material Design Lite vooral gericht is op website met veel tekst, zoals blogs. Natuurlijk kunnen andere pagina`s het uiterlijk ook gebruiken. MDL werkt in alle moderne browsers, zoals Chrome, Firefox, Safari en het nieuwe Microsoft Edge.

Meer over Material Design

Als gezegd is Material Design de nieuwe designfilosofie van Google sinds Android 5.0 (Lollipop). Met Material Design wordt er een design gehanteerd dat volgens Google logisch en natuurlijk moet ogen. Wel is er geprobeerd om het nieuwe uiterlijk futuristisch over te laten komen. Kenmerkend aan Material Design op Android zijn de gekleurde balken bovenin, vloeiende animaties en ronde actieknop rechtsonder.

Lees meer over Material Design

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu