De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo helpt Google app-makers met het bouwen van Android-apps

Erwin Vogelaar
26 oktober 2016, 20:51
2 min leestijd
Zo helpt Google app-makers met het bouwen van Android-apps

Google heeft een nieuwe set aan Material Design tools beschikbaar gesteld. Hiermee helpt het bedrijf app-makers om mooiere en betere Android-apps te maken volgens de bekende Material Design-regels.

Lees verder na de advertentie.

Material Design tools

Als je apps uit de Play Store downloadt weet je nooit wat voor design je gaat tegenkomen. Google wil graag dat alle app-makers gebruik maken van Material Design, maar daar kunnen designers nog best wat hulp in gebruiken. Dit is volgens Google belangrijk, omdat Material Design meer is dan een specifiek uiterlijk. Deze regels gaan voornamelijk ook over interactie. Daarom worden er nu enkele hulpmiddelen online verzameld op Material.io.

Op de website zijn allereerst de Material Design-regels te vinden, over hoe je een app qua uiterlijk, interactie en beweging zou kunnen verbeteren. Ook is hier een bibliotheek vol icoontjes te vinden die vrij te gebruiken zijn. Er zijn daarnaast vijf tools. Met Gallery kun je designs uploaden, waarna je er feedback op krijgt. Ook zijn designs te delen, zodat andere ontwerpers er weer op voort kunnen bouwen. Daarnaast is er Remixer, waar app-makers prototypes van hun apps kunnen delen die live aangepast kunnen worden.

Resizer en Devices zijn tools die handig zijn voor het plaatsen van apps op verschillende toestellen. Android is beschikbaar op een rijk aantal verschillende apparaten en je wil natuurlijk dat je app er overal goed uit ziet. De tool Resizer kan hier mee helpen en ook Devices, waar allerlei informatie over de verschillende apparaten te vinden is. De laatste tool Stage moet nog uitgebracht worden, maar geeft app-makers te mogelijkheid om apps te testen. De tools zijn voor iedereen beschikbaar, als je ook maar iets met apps voor Android doet. Je hoeft zelfs niet verplicht volgens de Material Design-regels te werken, maar je toch geïnspireerd voelen door alle tips en mogelijkheden.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu