Video: Tim Haars van New Kids laat je zien wat een Matroos TD doet (ADV)

Is een technische uitdaging iets voor jou? De Marine kan niet zonder technici zoals een Matroos TD. Maar wat doet zo iemand nu precies? Presentator Tim Haars ging op onderzoek uit.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Werken bij Defensie: wat doe je als Matroos TD precies?

Defensie laat met een korte video zien wat het inhoudt om Matroos TD te zijn. In het filmpje zien we hoe presentator Tim Haars (bekend van New Kids) mensen vraagt naar de betekenis van de term, waarna hij met een bootje naar de daadwerkelijke matrozen gaat om dit na te vragen.

In de video geven ze een rondleiding door hun schip, eten een hapje in de kantine, schieten met luchtafweergeschut, laten hun slaapplaats zien en schieten met een machinegeweer op drijvende ballonnen in de zee. Een doorsnee dag als Matroos TD dus, zoals ook Haars met verbazing ontdekt.

In tweeënhalve minuut weet je niet alleen wat de term Matroos TD inhoudt, maar ook hoe het er op een gigantisch Nederlands marineschip aan toegaat. Ben je na het kijken van de video enthousiast geworden voor het werk als technicus bij Defensie? Meld je dan aan voor een infodag op: Werkenbijdefensie.nl