Pure magie: al je gegevens zo overgezet met de Media Markt Startklaar Extra-service (ADV)

Redactie
29 juli 2016, 13:15
3 min leestijd

Met de nieuwe Startklaar Extra-service van Media Markt kun je direct aan de slag met je smartphone zodra je de deur uitloopt. Onlangs mocht één van onze bezoekers de service uitproberen met een gloednieuwe Galaxy S7 en in dit artikelen nemen we die ervaring met je door.

Media Markt Startklaar Extra

Je kent het wel: heb je net een nieuwe smartphone of tablet gekocht, dan heb je zin om er gelijk mee aan de slag te gaan. Foto’s maken om te kijken hoe goed de camera is, genieten van films en leuke apps proberen. Helaas moet je vaak eerst nog allerlei instellingen doorploeteren voor je zelf aan de slag kan. Wil je gegevens overzetten van je oude toestel, dan ben je zelfs nóg meer tijd kwijt.

Media Markt pakt dat probleem aan met de Startklaar Extra-service. Na aankoop van je nieuwe toestel helpt een Smart Bar medewerker je verder met het overzetten van je oude gegevens zodat je niets kwijt raakt. Ook krijg je een korte uitleg over waar de belangrijkste functies van je toestel zitten én welke accessoires goed met je nieuwe Android werken.
Klik hier voor meer informatie.

Smartbar 1

Onlangs gaven we bij Android Planet in samenwerking met Media Markt een gratis Samsung Galaxy S7 met Gear VR weg. De gelukkige winnaar kon bovendien langs de Smart Bar om met de Startklaar Extra-service razendsnel aan de slag te gaan met haar nieuwe toestel. Annemarie was de gelukkige winnares en bezocht onlangs de Media Markt Eindhoven om de service te proberen.

Ervaring Media Markt service

Annemarie deelde met ons een korte beschrijving van haar ervaring, en gaf daarbij aan dat het een ideale service was voor beginnende gebruikers. “Voor wie niet echt handig is met steeds geavanceerdere smartphones is dit een prima service. Zonder een hoop gedoe en zonder risico dat je apps verliest kun je wel direct aan de slag,” aldus Annemarie. Wees bovendien niet bang om vooraf wat vragen voor te bereiden, want “de medewerker nam voldoende tijd om mijn vragen te beantwoorden.” Ook kritisch doorvragen is aan te raden: “[de medewerker] nam niet veel initiatief om extra uitleg te geven over het toestel.” Heb je dus weinig vragen, dan ben je ook zo weer klaar.

Bovendien ben je met Startklaar snel klaar om aan de slag te gaan. Zelfs op een drukke vrijdagavond kon Annemarie vrijwel direct met de service aan de slag en was ook het overzetten uiteindelijk zo gepiept: binnen een kwartiertje was alles geregeld. “Aangezien ik nog een redelijk nieuw toestel had (een Galaxy S6) en de data moest worden overgezet naar mijn nieuwe Galaxy S7, was het een fluitje van een cent. Alle apps, foto’s en data waren één op één overgezet. De medewerker hielp me daarna nog met het ophalen van de WhatsApp back-up en toen was ik alweer klaar!”

Durf je het niet aan om al je gegevens over te zetten zonder dat er iets verloren gaat, of wil je gewoon snel aan de slag met je nieuwe smartphone? Bekijk hier wat ze bij de Media Markt Smart Bar voor je kunnen betekenen.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu