De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Hands-on MediaPad X1 en MediaPad M1: lichte en snelle middenklassers

Gijs Ettes
23 februari 2014, 18:09
2 min leestijd
Hands-on MediaPad X1 en MediaPad M1: lichte en snelle middenklassers
MediaPad M1

Met de MediaPad M1 (links) en  MediaPad X1 (rechts) presenteert Huawei twee 4G-tablets voor de prijsbewuste Android-gebruiker. De X1 is het meest high-end van de producten die de Chinese fabrikant heeft aangekondigd: de tablet heeft dan ook een adviesprijs van 399 euro wanneer deze een dezer maanden verschijnt. De MediaPad M1 is 100 euro goedkoper, beschikt weliswaar over een groter display, maar meer bescheiden specificaties.

In deze hands-on vergelijken we beide tablets, die bij verschijning op Android 4.4 (KitKat) draaien, om alvast een indruk te krijgen van het design en de prijs-kwaliteitverhouding. Een volledig en uitgebreid oordeel vellen we zodra we de retailversie van de tablets onder handen hebben genomen.

Lees verder na de advertentie.

De Huawei MediaPad X1 nader bekeken

MediaPad X1 3

De Huawei MediaPad X1 is een compacte en lichte (239 gram) tablet met telefoonfunctionaliteiten, een 7 inch-scherm en een dikte van slechts 7,18 millimeter. De tablet is daarmee dunner dan de iPad Mini en de Nexus 7 (2013-editie) en ligt fijn in de hand. Het display heeft een 1080p-resolutie met een pixeldichtheid van 323 ppi, heeft goede kijkhoeken en is volgens Huawei een stuk energiezuiniger. Browsen en video’s bekijken, verloopt soepel en is een waar genot.

Verder is het Android-apparaat voorzien van 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen, een 5-megapixel-frontcamera en een 13-megapixel-camera aan de achterzijde. De X1 kan daarnaast fungeren als 4G-router en de accucapaciteit bedraagt 5000 mAh, wat volgens de fabrikant gelijkstaat aan 15 uur video’s bekijken.

MediaPad M1: goedkoper, groter en zwaarder

MediaPad M1 2

De MediaPad M1 is als gezegd de nieuwe budgettablet van Huawei. De M1 heeft een 8 inch-display (1280 bij 800 pixels) en is met 338 gram iets zwaarder dan zijn kleine broer. Ook is hij met 7,9 millimeter iets dikker. Aan de voorzijde vinden we twee grote speakers die flink geluid leveren en onderhuids is de M1 voorzien van een 1,6GHz-quadcore-processor en 1GB aan werkgeheugen. De camera’s beschikken over 5 en 1 megapixels.

De specs zijn over het algemeen dus iets minder en hetzelfde geldt voor het display. Het scherm heeft weliswaar goede kijkhoeken, maar beschikt over een veel lagere resolutie. Gezien de prijs vinden we dit echter vergeeflijk. In het swipen door de menu’s voelt de MediaPad M1 net als zijn duurdere broertje soepel, al hebben we nog geen zware apps en games kunnen testen. Hopelijk komt hier op korte termijn verandering in.

Lees meer over Huawei

Hieronder lees je het laatste nieuws met betrekking tot Huawei, de Chinese fabrikant van onder andere smartphones en tablets.

Lees het laatste MWC 2014 nieuws

Niks missen van het Mobile World Congress 2014? Check dat het laatste nieuws hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei MediaPad X1
Huawei MediaPad X1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu