MediaTek werkt aan betaalbare chipset met ondersteuning voor QHD

Gijs Ettes
27 februari 2014, 16:25
1 min leestijd
MediaTek werkt aan betaalbare chipset met ondersteuning voor QHD
MediaTek roadmap

Een uitgelekte MediaTek roadmap duidt erop dat we op korte termijn kennis kunnen maken met een aantal snelle, maar goedkope chipsets die overweg kunnen met QHD-schermen. Displays met een resolutie van 2560 bij 1440 (QHD) vereisen een snellere processor met meer kernen om goed aangestuurd te kunnen worden.

In de MediaTek roadmap is te zien dat de MT6595-chipset, die beschikt over vier energiezuinige kernen met een kloksnelheid van 2,2GHz en vier vlottere kernen die draaien op 2,5GHz, in het derde kwartaal van dit jaar beschikbaar zal worden. De chipset ondersteunt camera’s met maximaal 20 megapixels, 4k-video (30 frames per seconde) en displays met een maximale resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Verder is er ondersteuning aan boord voor 4G en hspa+.

Lees verder na de advertentie.

MediaTek roadmap

MediaTek produceert aan de lopende band vlotte chipsets bedoeld voor low- en midrange toestellen. De komende tijd kunnen we ook een hexacore-processor (MT6591) en een 64-bit octacore-processor (MT67520) van de Chinese fabrikant verwachten. Laatstgenoemde heeft acht 64-bit kernen die draaien op een maximale kloksnelheid van 1,7GHz en ondersteunt 16-megapixel-camera’s, 1080p-schermen en video, 4G en hspa+.

Dat ook een partij als MediaTek werkt aan betaalbare chipsets met ondersteuning voor QHD is goed nieuws. Wellicht dat we aan het einde van het jaar de eerste middenklassers met dergelijke scherpe schermen tegemoet kunnen zien. De huidige chipsets in midrange en high-end smartphones en tablets kunnen immers nog niet met QHD overweg.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu