Medion kondigt eigen Android-smartphone en tablet aan #IFA

medion lifetabWie wel eens bij de Aldi komt, kent ongetwijfeld het merk Medion. Hoewel het geen huismerk van Aldi is, zijn de Medion-producten er toch vaak verkrijgbaar. Interessant voor ons is dan ook de aankondiging van een Medion Android-tablet en -smartphone op de IFA in Berlijn. De computermaker is van plan een smartphone met 4,3 scherm en 5 megapixel camera uit te brengen, waarop eigen Medion Gopal Navigator-navigatiesoftware op basis van Navteq-kaarten wordt meegeleverd. Het toestel draait op een 800MHz Qualcomm MSM7227T-processor, vergelijkbaar met die in de HTC ChaCha. Een echt snelheidsmonster zal het dus niet worden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Gelukkig is er al wel Android 2.3.4 op voorgeïnstalleerd en wat de prijs betreft moet je rekenen op onder de 450 euro. Voorlopig draagt het toestel nog de simpele naam Medion Smartphone. De tablet heeft al wel een naam: de Medion Life P9514. Deze Honeycomb-tablet met 10.1 inch scherm (1280 x 800 pixels) draait op een dual-core NVIDIA Tegra 2-processor. Dit is een processor die momenteel al in veel Honeycomb-tablets wordt gebruikt. Beide producten zullen voor het einde van het jaar op de markt komen. De tablet weegt 720 gram en is 13,2 mm dik. Als extra voorzieningen zijn 3G en een HDMI-aansluiting aanwezig. Prijzen zijn nog onbekend.

medion-smartphone

Foto via: Golem

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.