De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Meer dan 400.000 apps in de Android Market

Redactie
5 januari 2012, 10:30
1 min leestijd
Meer dan 400.000 apps in de Android Market
Meer dan 400.000 apps in de Android Market

Er zijn nu meer dan 400.000 apps te vinden in de Android Market. Hiermee komt Google steeds dichter in de buurt van de Apple App Store waar momenteel meer dan 500.000 apps te vinden zijn. In vergelijking met de downloadwinkel van Apple groeit de Android Market een stuk sneller waardoor het een kwestie van tijd is voordat Google’s downloadwinkel de grootste aanbieder van apps zal worden.

In april van 2011 wist Google de grens van 200.000 apps te bereiken, vier maanden later werd de mijlpaal van 300.000 apps gehaald. De grote groei van Android-apps heeft voornamelijk te maken met de toename van gratis apps in de Android Market. Voor 68 procent van de apps hoeft niet betaald te worden om deze te installeren. Steeds meer ontwikkelaars kiezen voor het freemium-model waarbij een gedeelte van de app gratis is en extra functionaliteit kan worden aangeschaft door middel van een in-app aankoop.

Lees verder na de advertentie.

De cijfers zijn afkomstig van Distimo die alleen heeft gekeken naar het aantal actieve apps in de Market. Veel apps worden weggehaald door Google of door makers als ze schadelijk blijken te zijn of overbodig worden. Zou naar het totale aantal apps ooit worden gekeken in Google’s downloadwinkel dan kan het goed zijn dat de Android Market de Apple App Store al heeft ingehaald.

Aantal maanden voordat mijlpaal van 100.000 apps wordt bereikt
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu