Meer dan 50 Android-toestellen gepland voor 2010

Redactie
12 december 2009, 20:22
1 min leestijd
Meer dan 50 Android-toestellen gepland voor 2010
android toestellen

Dit jaar zijn er een stuk of 10 Android-toestellen op de markt. Volgend jaar worden dat flink wat meer: volgens marktonderzoeksbureau CCS Insight zullen er in 2010 meer dan 50 Android-toestellen in de verkoop gaan. Dat zegt Ben Wood, analist bij het bedrijf. “Er zijn zoveel bedrijven die commitment hebben getoond om toestellen te leveren…”

“Dus om 50 te krijgen is niet zo moeilijk.” Acer gaat 5 of 6 Android-toestellen lanceren in de eerste helft van 2010, Sony Ericsson komt begin van het jaar met de Xperia X10 en HTC heeft ook al 5 toestellen voor de eerste helft van 2010 gepland. Daarnaast heeft Motorola nog eens 10 producten op de rol staan, al is nog niet zeker of het allemaal Android-toestellen zullen zijn. CCS Insights deed ook nog een opvallende voorspelling: Google zou wel eens Motorola’s divisie voor Mobile Devices kunnen kopen om eigen hardware te kunnen maken.

Lees verder na de advertentie.

Het is maar de vraag of dat klopt, want nieuwe geruchten over een Google-telefoon lijken vooral op een HTC-toestel betrekking te hebben. CCS Insights heeft ook nog een kritische noot: een stuk of 50 Android-toestellen wil niet zeggen dat er veel variatie is. Veel toestellen zullen op elkaar lijken en de prijs van de toestellen zal tot een belachelijk niveau dalen (Wood spreekt over “silly prices”). De prijs zal onder de €100 komen te liggen, zelfs zonder toestelsubsidie. Dat prijspeil wordt al in het eerste halfjaar van 2010 behaald. Voor iedereen is er straks een Android-toestel weggelegd.

Via: Macworld

Categorie: Android OS
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's