Placeholder

Uit de nieuwste statistieken van Google blijkt dat 61% van alle toestellen op dit moment draait op Froyo. Dit betekent dat het percentage Froyo-telefoons nog steeds stijgt. In januari draaide 51,8 procent van alle toestellen op Android 2.2 en vorige maand stond de teller op 57,6 procent.

Maar hoe gaat het met de andere versies? Eigenlijk zoals verwacht. Android 2.3 stijgt in een maand tijd van 0,8 procent naar 1,7 procent. Het grootste deel van de Gingerbread-gebruikers heeft Android 2.3.3 al geïnstalleerd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Positief is dat het marktaandeel van Eclair daalt. Ook oudere versies van Android verdwijnen uit het zicht. Eclair is gedaald van ruim 31 procent naar 29 procent. Het gezamenlijke marktaandeel van Android 1.5 en 1.6 daalde in een maand tijd van 9,9 procent naar 7,8 procent.

Ook leuk: 0,2 procent van alle Android-apparaten draait op Honeycomb. De eerste tablet met Honeycomb – de Motorola Xoom – is onlangs geïntroduceerd in de VS.

Bron: Android Central

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.