Meer dan een half miljoen CyanogenMod-gebruikers

Redactie
18 juli 2011, 10:31
1 min leestijd
Meer dan een half miljoen CyanogenMod-gebruikers
Meer dan een half miljoen Cyanogenmod gebruikers

De alternatieve roms van de bekende Android-modder CyanogenMod zijn meer dan een half miljoen keer geïnstalleerd. Dit blijkt uit cijfers van CyanogenMod. In totaal zijn er 506,718 installaties geweest, waarvan 378,833 officieel en 127,885 onofficieel (zogenaamde ‘KANGs’). Dit is beduidend minder dan de ruim 550.000 Android-apparaten die dagelijks worden geactiveerd, maar laat wel zien dat er een markt is voor de alternatieve roms van CyanogenMod.

Uit de cijfers van CyanogenMod is ook op te maken dat de nieuwe versie steeds populairder worden. Vooral de Nightly-versie is gewild. Dit is steeds de meest recente van de software die elke nacht worden uitgebracht. Deze ‘builds’ zijn vooral zeer experimenteel en bevatten de nieuwste features. Deze roms worden niet officieel door het team ondersteund omdat de kans groot is er dat er fouten in staan. Installeren op eigen risico dus. CyanogenMod brengt ook officiële versies uit die wel uitgebreid zijn getest.

Lees verder na de advertentie.

De HTC Desire is de telefoon waar de CyanogenMod het meest op geïnstalleerd is. Omdat de nieuwste versie van CyanogenMod gebruik maakt van Android 2.3 Gingerbread en de HTC Desire nog steeds aan het wachten is op de officiële update, is dit voor veel gebruikers de enige manier om toch de laatste versie van Android op hun toestel te krijgen.

De vijf telefoons waar CyanogenMod het meest op geïnstalleerd is:

  • HTC Desire 71,267
  • HTC EVO 4G 39,754
  • Motorola Defy 29,250
  • Nexus One 26,799
  • Motorola Droid 21,451

Bron: CyanogenMod

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu