De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Meer dan een miljoen dollar gestolen van Android-gebruikers in 2011

Redactie
14 december 2011, 20:30
1 min leestijd
Meer dan een miljoen dollar gestolen van Android-gebruikers in 2011
Meer dan een miljoen dollar gestolen van Android-gebruikers in 2011

Volgens een rapport van Lookout Security Mobile is in 2011 meer dan een miljoen dollar gestolen van Android-gebruikers. Het bedrijf baseert haar gegevens op meer dan een miljoen apps en vijftien miljoen actieve telefoons. Hieruit blijkt dat de kans dat je op Android een kwaadaardige app download die je geld probeert afhandig te maken in 2011 gestegen is naar 4 procent. Een jaar terug was dit nog maar 1 procent. De vooruitzichten voor 2012 zijn niet goed, de kans dat er meer onveilige Android-apps bijkomen lijkt alleen maar toe te nemen.

Volgens de mede-oprichter van Lookout, Kevin Mahaffey, zijn mobiele besturingssystemen steeds gewilder geworden onder hackers. Daar waar op de pc het vijftien jaar duurde voordat de verspreiders van malware er geld aan konden verdienen heeft dit maar twee jaar geduurd voor mobiele telefoons. De mobiele malware-industrie is naar verwachting is 2012 voor het eerst winstgevend. Vooral ongeautoriseerde in-app aankopen zijn verantwoordelijk voor de meeste verliezen voor de Android-gebruiker. Hierbij wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van het afrekenen bij de provider, iets wat in de Verenigde Staten bij sommige aanbieders al mogelijk is.

Lees verder na de advertentie.

Deze week nog haalde Google een aantal corrupte games uit de Android Market. Spellen met titels als Cut the Rope FREE en Angry Birds FREE die als je ze installeerde dure sms’jes naar betaalde berichtendiensten stuurden. Volgens het rapport van Lookout Security Mobile zal deze trend zich voortzetten in 2012. Ook verwacht het bedrijf dat gebruikers vaker naar onveilige websites gestuurd zullen worden vanuit corrupte apps.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu