Meer dan vijftig procent van de Android-apparaten draait op Gingerbread

Redactie
2 december 2011, 11:53
1 min leestijd
Meer dan vijftig procent van de Android-apparaten draait op Gingerbread
Meer dan vijftig procent van de Android-apparaten draait op Gingerbread

Uit de laatste cijfers van Google blijkt dat Android 2.3 Gingerbread op meer dan vijftig procent van de actieve Android-apparaten draait. Het is voor het eerst dat meer dat Gingerbread de grens van vijftig procent weet te overschrijden. Om de paar weken brengt Google deze cijfers over Android naar buiten voor ontwikkelaars. Die kunnen aan de hand hiervan bepalen voor welke Android-versie ze hun apps het beste kunnen maken. Na Gingerbread met 50,6 procent is Android 2.2 Froyo de grootste versie met een aandeel van 35,3 procent.

De cijfers zijn gebaseerd op het aantal Android-apparaten dat de Android Market bezoekt. Hierbij wordt gekeken naar de laatste veertien dagen. Het verzamelen van data voor deze cijfers eindigde op 1 december. Het blijft opvallend dat Android 1.5 Cupcake nog altijd is terug te vinden in de cijfer. 0,8 procent van alle Android-apparaten draait op deze versie van Google’s mobiele besturingssysteem. Het aandeel van Honeycomb is in totaal 2,5 procent. Dat aantal is een ruwe indicator van het aantal Android-tablets dat verkocht is.

Lees verder na de advertentie.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich ontbreekt nog in de cijfers, maar hier zal binnenkort verandering in komen als de Samsung Galaxy Nexus uitkomt. Jammer genoeg is het niet mogelijk voor Google om alle apparaten te meten die een (aangepaste) versie van Android draaien. Het zou interessant zijn om te weten hoeveel telefoons en tablets van een alternatieve rom gebruik maken.

Aandelen Android-versies
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu