Meer goedkope Google Pixel-smartphones in de maak

Wouter Nijsen
8 mei 2019, 10:33
2 min leestijd
Meer goedkope Google Pixel-smartphones in de maak

De Pixel 3a en 3a XL zijn de eerste goedkope Pixel-smartphones, maar zeker niet de laatste. De zoekgigant is van plan om betaalbare smartphones uit te brengen, wat goed nieuws is voor consumenten.

Lees verder na de advertentie.

‘Meer goedkope Pixel-smartphones op de planning’

Android Police schrijft dat Google niet van plan is om het alleen bij de Pixel 3a en Pixel 3a XL te laten, en de komende tijd meer betaalbare toestellen wil maken en uitbrengen. Mogelijk gebeurt dit op jaarlijkse basis, net zoals nu met de duurdere Pixel-telefoons gebeurt. Elk jaar komt Google met een nieuw Pixel-vlaggenschip, tot nu toe altijd in oktober. Ook de Pixel 4 en 4 XL worden komende oktober verwacht.

Google Pixel 3a officieel

Dat we de komende jaren meer betaalbare Google-telefoons kunnen verwachten, is natuurlijk goed nieuws. Met adviesprijzen van respectievelijk 399 en 479 euro zijn de Pixel 3a en 3a XL bij verschijning twee keer zo goedkoop als hun grotere broers.

Het betekent ook dat features van de duurdere telefoons, zoals de indrukwekkende camera en Night Sight-feature, uiteindelijk hun weg vinden naar het middensegment.

Over de Pixel 3a en 3a XL

Helaas worden de Pixel 3a en 3a XL voorlopig niet in de Benelux uitgebracht, al zijn de telefoons waarschijnlijk binnenkort via grijze import alsnog hier te koop. Als gezegd hebben de telefoons dezelfde camera als de Pixel 3 en Pixel 3 XL en krijgen ze drie jaar lang updates. Uit de doos draaien ze op Android 9.0 (Pie), maar de 3a en 3a XL horen bij de smartphones die als eerste Android 10.0 (Q) en toekomstige versie-updates krijgen.

De smartphones zijn uitgerust met een Snapdragon 670-chip, 4GB RAM, 64GB aan niet-uitbreidbare opslagruimte en een 8 megapixel-selfiecamera. De Pixel 3a heeft een compact 5,6 inch-scherm (2220 bij 1080 pixels), terwijl de XL-versie is voorzien van een 6 inch-display (2160 bij 1080 pixels). De Pixel 3a XL heeft ook een grotere 3700 mAh-accu, terwijl de reguliere 3a het moet doen met een accucapaciteit van 3000 mAh. Snelladen gaat met de meegeleverde 18 Watt-oplader.

Google heeft enkele andere concessies gedaan om de prijs schappelijk te houden. Zo hebben de Pixel 3a en 3a XL geen stereospeakers aan de voorkant, zijn ze niet waterbestendig, is de behuizing van plastic en ontbreekt draadloos opladen. In tegenstelling tot de duurdere Pixel 3 (XL) hebben ze daarentegen wel een koptelefoonaansluiting.

In onze Google I/O 2019 round-up lees je alles over de aankondigingen die zijn gedaan. Meer weten over de Pixel 3a? De komende weken besteden we natuurlijk veel meer aandacht aan de betaalbare Google-telefoon. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app om ons te volgen.

Lees meer over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 3a
Google Pixel 3a

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu