Samsung maakt nog twee opvouwbare smartphones: dit zijn de andere designs

Thomas Haenen
6 maart 2019, 8:54
2 min leestijd
Samsung maakt nog twee opvouwbare smartphones: dit zijn de andere designs

De onlangs aangekondigde Galaxy Fold is de eerste opvouwbare smartphone van een grote fabrikant, maar Samsung zou niet op zijn lauweren rusten. Het bedrijf heeft nog twee opvouwbare toestellen in ontwikkeling met andere ontwerpen.

Lees verder na de advertentie.

Meer opvouwbare Samsung-smartphones in ontwikkeling

Samsung hoopt Apple en andere concurrenten af te troeven door voorop te lopen met opvouwbare smartphones, en heeft daarom verschillende modellen in ontwikkeling. Dat meldt Bloomberg op basis van verschillende eigen bronnen. Zo is er ook een clamshell-model in ontwikkeling, vergelijkbaar met oude klapmobieltjes. Daarnaast werkt Samsung aan een model waarbij het scherm aan de buitenkant zit, vergelijkbaar met de Huawei Mate X.

Het clamshelltoestel bestaat uit twee helften die je open moet klappen. Samsung experimenteert nu nog met verschillende prototypes, en overweegt om een extra scherm aan de buitenkant zoals ook op de Galaxy Fold zit. Afhankelijk van hoe dat toestel bij consumenten bevalt, gaat Samsung het ontwerp nog bijschaven. Het plan is om deze variant eind dit jaar of begin 2020 uit te brengen.

Huawei Mate X

Daarnaast heeft het bedrijf verschillende prototypes voor een variant waarbij het scherm aan de buitenkant zit. De ontwikkeling van dat toestel is tegelijk begonnen met de Galaxy Fold. Oorspronkelijk zou dit model naar buiten gebracht worden als de eerste opvouwbare Samsung.

Nu heeft de Huawei Mate X de primeur met dit ontwerp. Deze Samsung-variant verschijnt volgens de bronnen waarschijnlijk pas in de loop van 2020. Dat suggereert dat de fabrikant nog niet tevreden is met dit ontwerp en veel extra ontwikkeltijd nodig heeft.

‘Galaxy Fold-scherm moet beter’

Hoewel de Galaxy Fold al vanaf eind april in de winkels ligt, zou Samsung nu nog druk bezig zijn met het verbeteren van de schermtechnologie. Volgens de bron zit er nu nog een zichtbare vouw in het scherm nadat je de Galaxy Fold zo’n 10.000 keer open vouwt. Dat klinkt veel, maar klap je het toestel honderd keer per dag open, dan zie je die vouw dus al na iets meer dan drie maanden.

Binnen Samsung wordt er nu nog hard gewerkt om die vouw minder zichtbaar te maken. Het bedrijf overweegt om klanten een gratis vervangend scherm aan te bieden, mocht het probleem niet voor de release opgelost worden. Samsung reageert niet op de geruchten over de nieuwe toestellen. Wel ontkent het in een reactie aan Bloomberg dat er geen problemen zijn met de kwaliteit van de Galaxy Fold.

De Samsung Galaxy Fold is vanaf dit voorjaar ook in Nederland verkrijgbaar. Een Nederlandse adviesprijs voor de smartphone is nog onbekend, maar ligt vermoedelijk zo rond de 2000 euro. De gewone Samsung Galaxy S10, Galaxy S10 Plus en Galaxy S10e zijn al vanaf aanstaande vrijdag in Nederland verkrijgbaar, met een adviesprijs die begint bij 749 euro.

Lees meer nieuws over Samsung

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Fold

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu