quick search box
Een nieuwe blogposting op Google Mobile Blog geeft meer informatie over de functie Quick Search Box in Android 1.6. Daarmee kun je vanaf één plek snel iets zoeken, waarbij het niet uitmaakt of de informatie op het web of lokaal op je telefoon staat. De resultatenlijst bevat gegevens uit je contactenlijst, browserhistorie, applicaties, het web en ook specifieke lodatiegebonden informatie zoals weerbericht, aandelenkoersen of bedrijven in de buurt.

Nieuw is het overigens niet, want de Quick Search Box werd in september al in een filmpje gedemonstreerd. Maar omdat gebruikers nu pas naar Android 1.6 overstappen is het onderwerp nu weer actueel:

De Quick Search Box leert van je gewoontes, zodat de resultaten gaandeweg steeds beter worden. Op de desktop (Windows en Mac) is de Quick Search Box al langer beschikbaar. Voor Android zitten er nog wat extra functies bij, zoals de mogelijkheid om met je vinger op het microfoon-icoon naast het zoekvak te klinken, waarna je een gesproken zoekopdracht kunt invoeren. Op die manier kun je handsfree een telefoongesprek starten of opzoeken wat ook alweer de openingstijden waren van het bedrijf waar je naar op weg bent.

quick search box

Let op: de Quick Search Box is alleen beschikbaar in Android 1.6.

Meer info: Google Mobile Blog

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.