De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Meerdere gebruikersaccounts Android werkt, nieuwe functie getoond in video

Redactie
3 augustus 2012, 13:26
1 min leestijd
Meerdere gebruikersaccounts Android werkt, nieuwe functie getoond in video
Meerdere gebruikersaccounts Android

Een gewilde Android-feature is de mogelijkheid om meerdere gebruikersaccounts op één Android-toestel te gebruiken. Een CyanogenMod-coder vond de betreffende code in het Android Open Source Project (AOSP), waarbij de code door Google-medewerkers was toegevoegd. Een XDA-ontwikkelaar heeft de code nu via een emulator werkend gekregen en geef hiermee een indruk van een mogelijk nieuwe Android-functie.

Door het gebruik van meerdere gebruikersaccounts heb je de mogelijkheid om te wisselen tussen persoonlijke homescreens en instellingen. De video van deze nieuwe functie laat zien dat je de powerknop lang ingedruk moet houden om een ander account selecteren. Volgens de XDA-ontwikkelaar werkt het gebruik van meerdere accounts op elke AOSP-rom die op Android 4.1 is gebaseerd. Op dit moment is de nieuwe functie erg gelimiteerd, waar de tweede gebruiker erg weinig instellingen kan aanpassen.

Lees verder na de advertentie.

Amith Yamasani, software-ontwikkelaar bij Google, meldt dat de functie nog erg experimenteel en ‘nog niet klaar voor gebruik is’. Hij waarschuwt tevens dat er ‘slechte dingen kunnen gebeuren als je de functie in deze staat gebruikt’. Dit duidt er wel op dat Google met iets heel interessants bezig is.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu