De 9 vreemdste producten op MWC 2016

Gijs Ettes
24 februari 2016, 19:22
4 min leestijd
De 9 vreemdste producten op MWC 2016

Naast de gebruikelijke smartphones, tablets  en  wearables waren  er ook genoeg vreemde en onzinnige producten op het MWC te zien.  In dit lijstje bespreken we er een paar.

Lees verder na de advertentie.

Meest bizarre MWC producten

LG’s rollende robot die je poes kliert

Te beginnen met dit robotje dat LG gelijktijdig met de LG G5 aankondigde. De Rolling Bot, die wat wegheeft van een uit de kluiten gewassen Sphero BB-8, kan bediend worden met je smartphone en vermaakt niet alleen kinderen, maar ook huisdieren. Toch is het robotje, dat op de LG-stand was uitgedost met oren en een staart, meer dan een stuk speelgoed. Er is een 8 megapixel-camera aan boord voor fotografie of om op afstand je huis  in de gaten te houden.  De Rolling Bot heeft daarnaast een ir-blaster om de apparaten in je huis te besturen. Wat deze vreemde gadget gaat kosten, is nog niet bekend.

lg rolling bot

‘Slimme’ tandenborstel van Oral-B

Oral-B bracht al eerder een elektrische tandenborstel met Android-app uit, maar de Genius belooft nog gezondere tanden door je tijdens het poetsen advies te geven. Met een combinatie van sensoren in de tandenborstel en de camera van je smartphone wordt gekeken of je wel overal goed en lang genoeg poetst. De Oral-B Genius wordt geleverd met een smartphonehouder, zodat je tijdens het poetsen ziet hoe lang je nog moet en of je geen stukken mist. Geinig is het ingebouwde spelelement; als je goed poetst word je beloond met trofeeën die je via social media kunt delen.  Vanaf juli is de Genius  verkrijgbaar voor  pakweg 200 euro; een flink bedrag voor een tandenborstel.

oral-b genius

Bouwtelefoon met hittecamera

De CAT S60 is niet de eerste bouwvakkerstelefoon die we in onze handen hebben gehad, maar wel een van de betere. Dit dikke en hoekige toestel is volgens militaire standaarden gebouwd en wordt niet bang van water, stof of extreme hitte. Bovendien kun je `m probleemloos op de grond smijten dankzij de nagenoeg onverwoestbare behuizing. Naast vrij capabele hardware is de S60 bovendien voorzien van een hittecamera, die goed van pas komt als je met elektra of leidingen werkt. Voor al dat moois moet je wel flink in de buidel tasten: de CAT S60 verschijnt deze zomer voor 649 euro.

cat s60 preview 2

Sony Xperia Ear, Projector en Agent

Sony presenteerde tijdens het MWC vrij verrassend de nieuwe  Xperia X-lijn, maar de accessoires die het gelijktijdig introduceerde, wekten wat ons betreft meer verbazing. In tegenstelling tot de Projector en Agent is de Xperia Ear geen concept, maar een product dat bijna  klaar is om deze zomer te worden uitgebracht. De slimme oordop kan overweg met spraakcommando’s (vooralsnog niet in het Nederlands) om je agenda, het nieuws of weerberichten te checken. Sony’s digitale assistent geeft gesproken antwoord via het oortje.

sony xperia ear

Op de Sony-stand maakten we daarnaast kennis met de Xperia Projector, een klein kastje ter grootte van een baksteen die informatie op de muur projecteert. Denk hierbij aan de klok, je agenda en het weerbericht, maar ook notities en recepten. Interessant is dat de projectie touchgevoelig is. Druk je op een icoontje op de muur, dan kun je bijvoorbeeld iemand opbellen of van scherm wisselen. Verder is het mogelijk om het apparaat op tafel te leggen en zo door bijvoorbeeld foto`s te bladeren.

sony xperia projector

De Xperia Agent is een kleine robot die je voorziet van informatie, maar ook gebruikt kan worden om handsfree te bellen en je apparaten aan te sturen. Het apparaat reageert op een aantal commando`s, heeft een ingebouwde camera en een projectordisplay. Wanneer hij naar Europa komt – en of we dat überhaupt wel willen – is niet bekend.

Sharp’s dansende telefoonrobot

Sony en LG waren niet de enige met een robot op hun stand; ook Sharp deed een duit in het zakje met de RoBoHoN. Een bizarre gadget die vooral gericht is  op de Japanse markt. Het robotje reageert op spraakcommando’s en kan informatie projecteren, maar je kunt er ook mee bellen. Daarnaast is de RoBoHoN niet bang om een dansje te wagen. Hoe dat eruitziet, check je in onderstaand filmpje van onze collega’s  van Draadbreuk.

HTC-smartphone met verfspetters

Ondanks een grote focus op virtual reality en wearables brengt  het worstelende HTC nog steeds smartphones uit. Het bedrijf stuurde gelijktijdig met de Galaxy S7 launch een persbericht om twee  midrangers te introduceren in de vorm van de Desire 530 en 825. Qua specs zijn die niet zo schokkend, maar  in een vlaag van verstandsverbijstering heeft HTC ze voorzien van een plastic design met verfspetters. De fabrikant noemt het `micro splash`-design uniek en onderscheidend, wij vinden het toch vooral erg  lelijk.

htc desire 530

Een scanner die je pillen checkt

De SCiO Scanner van het gelijknamige Israëlische bedrijf kwam al eens voorbij op KickStarter, en was op het MWC in levende lijve te zien. Met de scanner kun je van allerhande voedingsmiddelen zien wat erin zit. Op die manier kun je fruit analyseren, maar ook bijvoorbeeld een glas cola of koffie. Twijfel je of een pil die je wilt innemen wel de juiste werkzame stoffen heeft, dan kan de SCiO je dat ook vertellen. De gadget kost rond de 200 dollar.

scio
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu