Dit is de meest gedownloade betaalde app, en hij doet helemaal niets

Redactie
7 april 2014, 11:37
1 min leestijd
Dit is de meest gedownloade betaalde app, en hij doet helemaal niets
meest gedownloade betaalde app

De meest gedownloade betaalde app in Google Play doet helemaal niets. Als in: écht helemaal niets. Het betreft de app Virus Shield die, na berichtgeving van onder andere Android Police, inmiddels is verwijderd uit Google Play.

De app deed zich voor als een beveiligings-app die jouw Android zou beschermen tegen virussen, maar in de praktijk voerde de app helemaal niets uit behalve geld innen van onwetende Android-gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

De meest gedownloade betaalde app is een scam

nexusae0_sNYflC7_thumb

Als je de app opstartte, kreeg je een scherm te zien met één knop. Als je op die knop drukte, dan zou je Android geheel beveiligd zijn met een speciaal ‘virus shield’ tegen virussen, malware en andere nare software. Verder zou de game “batterijvriendelijk” zijn en “geen advertenties” (bij een betaalde app?) bevatten. Het enige dat de app écht deed, is het icoon veranderen waar je op drukte. Als het ‘virus shield’ ingeschakeld was, veranderde het kruisje van het icoon in een vinkje.

De app, die onder Minecraft en SwiftKey Keyboard stond, heeft waarschijnlijk minimaal 40.000 dollar opgehaald: de app is immers meer dan 10.000 keer gedownload. Het aantal kan echter ook 20.000 zijn, wat het bedrag op zo’n 80.000 dollar zou zetten. Een mooi bedrag voor een app die eigenlijk gewoon fraude pleegt.

Wil je gewoon toffe apps downloaden? Check dan onze uitgebreide lijst met de beste Android apps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu