‘Google neemt plek Apple in als meest waardevolle bedrijf’

Redactie
21 mei 2014, 10:18
1 min leestijd
‘Google neemt plek Apple in als meest waardevolle bedrijf’
Google meest waardevolle bedrijf


Google heeft na drie jaar de plek van Apple ingenomen als meest waardevolle bedrijf. Apple stond de afgelopen drie jaar aan de top, mede door het succes van de iPhone, iPad en Macbook. Daarvoor stond Google op de eerste plek, van 2007 tot 2010, en is in 2014 weer op de eerste plek te vinden door innovaties als Google Glass en Project Loon, waarbij Google met wifi-ballonnen internet naar afgelegen gebieden brengt.

Lees verder na de advertentie.

Innovaties belangrijk voor meest waardevolle bedrijf

De eerste plek van Google is berekend door de gerespecteerde marktonderzoeker Millward Brown. Volgens het bedrijf schiet de geschatte waarde van Google dit jaar met zo’n 40 procent omhoog naar 158 miljard dollar. Daarnaast doet Google uitstekende zaken met de Chromecast, het marktaandeel van Android en al hun projecten binnen Google X, het geheime researchlab van Google. Daarnaast houdt Google zich enorm bezig met de wetenschap, waaronder een project om het leven van mensen te verlengen en ‘zo oud mogelijk’ te worden.

De waarde van Apple daalt volgens Millward Brown, waardoor Google de eerste plek overneemt. “De innovaties die Apple de afgelopen jaren heeft getoond, zijn eerder evolutionair dan revolutionair”, aldus het onderzoeksbedrijf.

Googles kantoor in Amsterdam

De bovenste foto laat de entree van Googles kantoor (interieur door Ddock) in Amsterdam zien. Omdat het kantoor zo prachtig is, zet AndroidPlanet nog even de foto’s van het kantoor op een rijtje.

google-kantoor-amsterdam-2
google-kantoor-amsterdam-3
google-kantoor-amsterdam-4
google-kantoor-amsterdam-5
google-kantoor-amsterdam-6
google-kantoor-amsterdam-7

Lees ook

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu