Meeste Android-telefoons draaien op Android 1.5

Wouter Nijsen
15 april 2010, 16:31
2 min leestijd
Meeste Android-telefoons draaien op Android 1.5

Android en updates, twee zaken die onlosmakelijk met elkaar verbonden lijken te zijn. Android is een jong mobiel besturingssysteem en daardoor volop in ontwikkeling. Updates volgen elkaar in een behoorlijk tempo op waarbij elke nieuwe versie weer iets beter en stabieler is of nieuwe mogelijkheden heeft te bieden. Zo was de introductie van Widgets in Android 1.5 een behoorlijk stap voorwaarts. Nu was het mogelijk om allerhande informatie direct op één van de beschikbare homescreens te bekijken. Voor ons gebruikers lijkt het niet snel genoeg te kunnen gaan met het beschikbaar stellen van updates, echter zijn we hierbij afhankelijk van de hardware fabrikanten. Doordat deze niet voor alle toestellen updates beschikbaar stellen zijn er nu maar liefst zes verschillende versies van Android in omloop.

Uit een onderzoek uitgevoerd onder Amerikaanse Android-gebruikers blijkt nu dat Android 1.5 met 38% de meest gebruikte versie is. In principe is dat niet zo vreemd, het merendeel van de Android toestellen kwam immers op de markt toen versie 1.5 actueel was. Android 1.6 is met 31,6% iets minder vertegenwoordigd. Er waren al berichten dat veel fabrikanten Android 1.6 als update zouden overslaan wat door deze cijfers bevestigd wordt. Android 2.1 loopt met een percentage van 27,3% nog iets achter maar verwacht mag worden dat wanneer bijvoorbeeld HTC de 2.1 update voor de Hero beschikbaar stelt dit aandeel snel zal groeien. Uiteraard zullen ook de nieuwe HTC Legend en Desire zorgen voor een snelle stijging van het aantal android 2.1 gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Overzicht Android versies
  • Android 1.1: 0.1%
  • Android 1.5: 38.0%
  • Android 1.6: 31.6%
  • Android 2.0: 0.3%
  • Android 2.0.1: 2.7%
  • Android 2.1: 27.3%

Bij Android 1.1 zien we dat deze versie nagenoeg verdwenen is. Waarschijnlijk zal dit bij Android 1.5 en 1.6 niet zo snel gebeuren aangezien er meerdere toestellen met deze versie op de markt zijn waarvan aangenomen wordt dat ze geen update meer zullen krijgen.

Het is te hopen dat de uitrol van Froyo er voor zorgen dat 99% van de Android gebruikers straks van dezelfde Android versie gebruik kunnen maken.

Via: Android developers blog

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's