Meeste HTC-toestellen uit 2010 krijgen update naar Android 2.2 Froyo

Redactie
21 mei 2010, 11:53
2 min leestijd
Meeste HTC-toestellen uit 2010 krijgen update naar Android 2.2 Froyo
froyo

HTC heeft bevestigd dat de meeste Android-toestellen die het bedrijf in 2010 op de markt heeft gebracht een update naar Android 2.2 krijgen. Toch kan de update nog wel even wachten, want de meeste zullen in de tweede helft van dit jaar beschikbaar zijn. De Nexus One (ook gemaakt door HTC) krijgt over een paar weken een update, rechtstreeks via Google zelf omdat het een ‘Google Experience’-telefoon is. Voor de HTC Desire en HTC Legend zullen gebruikers iets langer moeten wachten. Niet alleen zijn ze daarbij afhankelijk van HTC, maar ook is het proces door de aanwezigheid van HTC Sense iets ingewikkelder.

HTC zal later nog een lijst beschikbaar stellen, maar belooft dat populaire modellen zoals de Droid Incredible (VS) en HTC Desire (Europa) het eerste aan de beurt zijn. Voor gebruikers van een HTC Hero is de kans klein dat er nog een update komt. Zij zullen tot de zomer moeten wachten op een update naar Android 2.1. HTC heeft niets losgelaten over het feit of toestellen die vóór 2010 op de markt zijn gekomen een update naar Android 2.2 krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Toch is er ook nog een lichtpuntje: Google heeft tegen de website Android Police gezegd dat het technisch mogelijk is om Android 2.2 Froyo op een G1 en andere oudere toestellen te installeren:

Froyo will technically run on any Android phone on the market today.

tmobile g1

Google zou wat testbuilds van Froyo hebben ontwikkeld, die zijn aangepast voor toestellen met een tragere processor en minder geheugen. Google-medewerkers zeiden ook dat Cyanogen ongetwijfeld in staat zal zijn om Froyo naar de G1 te porten, omdat het geheugenprobleem door partitionering is opgelost. De G1 heeft onvoldoende geheugen om nieuwere versies van het Android OS te installeren, maar Cyanogen is er dankzij zijn partitioneringsoplossing in geslaagd om Android 2.1 al op een G1 te laten werken.

De officiële boodschap van Google zal echter zijn, dat Froyo NIET op de G1 te installeren zal zijn, om bij consumenten geen valse hoop te wekken. Niet iedereen zal het zien zitten om met Cyanogen-builds bezig te gaan. Ook is Haykuro bezig met een onofficiële rom voor de G1.

Categorie: Fabrikanten
Spotlights: Android, HTC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's