De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Veilige Skype-concurrent MegaChat ook naar Android en iOS

Gijs Ettes
22 januari 2015, 13:25
1 min leestijd
Veilige Skype-concurrent MegaChat ook naar Android en iOS

In april  verschijnt de Android-versie van MegaChat, de Skype-concurrent van Kim Dotcom die vandaag is gelanceerd. Ook aan een MegaChat iOS-app wordt gewerkt, zo laat Bram van der Kolk van Mega weten aan Android Planet.

Lees verder na de advertentie.

MegaChat Android-app

megachat android

Wat we precies van de MegaChat Android-app kunnen verwachten, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat er wordt gewerkt aan de app, die over drie  maanden beschikbaar moeten worden. Momenteel is MegaChat alleen op computers te gebruiken met behulp van een browserextensie voor Chrome en Firefox. De extensies zijn op het moment van schrijven nog niet beschikbaar, maar zijn  in de loop van vandaag te downloaden.

Qua functionaliteit wordt MegaChat, dat versleutelde videogesprekken mogelijk maakt, de komende tijd uitgebreid. Momenteel kun je alleen videochats voeren en bestanden delen, maar bijvoorbeeld niet chatten of videoconferences starten. Techcrunch mocht MegaChat al even proberen en liep tegen enkele verbindingsproblemen aan. Ook werkten pop-up notificaties nog niet naar behoren. Het delen van bestanden gaat  wel goed en de videokwaliteit is vergelijkbaar met die van Skype.

Digitale sleutel

Volgens Kim Dotcom van Mega moeten we de videodienst zien als het veilige alternatief voor Skype. Zo zijn videogesprekken versleuteld en wordt er bij het delen van bestanden gebruikgemaakt van het zogenoemde User Controlled Encryption. Je krijgt een digitale sleutel die je naar andere gebruikers stuurt, zodat zij het gedeelde bestand kunnen openen. Op die manier moet worden voorkomen dat veiligheidsdiensten als de AIVD en het  Amerikaanse NSA – die wel samenwerken met Skype – kunnen zien wat verstuurd wordt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu