De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Meizu M9 krijgt eigen ‘Retina-display’

Redactie
19 augustus 2010, 8:40
1 min leestijd
Meizu M9 krijgt eigen ‘Retina-display’

Apple’s iPhone 4 heeft een ‘Retina-display’ met een resolutie van 960 bij 640 pixels, oftewel 326 pixels per inch. Het beeldscherm van de iPhone 4 is – met uitzondering van de Koreaanse LG-LU1400 – het scherpste beeldscherm ooit. Maar niet voor lang! De Android-telefoon Meizu M9 krijgt een touchscreen met dezelfde resolutie als de iPhone 4. Daarnaast draait de M9 op Android 2.2. De eerste demomodellen van de M9 duiken volgens bestuursvoorzitter Jack Wong in oktober op.

Toch ondersteunt Froyo een maximale resolutie van 854 bij 480 pixels. Kortom: leuk van die extra pixels, maar als de M9 er niets mee kan doen, dan is het zinloos. Waarschijnlijk voldoet Gingerbread, de volgende versie van het mobiele besturingssysteem, aan de vraag met een verbeterde resolutie van 1280 bij 760 pixels. Een resolutie van 960 bij 640 is dan gemakkelijk te ondersteunen.

Lees verder na de advertentie.

Hieronder zijn de eerste screenshots van het besturingssysteem van de Meizu M9 zichtbaar. De schil ziet er op dit moment stijlvol uit en gezien Meizu’s lange ervaring met gadgets, hebben we vertrouwen in een mooi eindproduct.

Via: Phandroid

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu