De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Meizu MX2 smartphone gepresenteerd: quadcore-processor en Jelly Bean voor 400 dollar

Redactie
27 november 2012, 18:15
1 min leestijd
Meizu MX2 smartphone gepresenteerd: quadcore-processor en Jelly Bean voor 400 dollar

De Chinese smartphonefabrikant Meizu heeft vandaag hun nieuwe vlaggenschip gepresenteerd: de MX2. De smartphone heeft een 4.4 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels en een pixeldichtheid van 347 pixels per inch (ter vergelijking: de Nexus 4 heeft 320 pixels per inch), een rappe Cortex A9 1.6Ghz quadcore-processor die vergelijkbare prestaties als de Nexus biedt en 2GB werkgeheugen. Naast een 8 megapixelcamera beschikt de MX2 ook over Android 4.1 Jelly Bean met een eigen Flyme 2.0 skin. Een leuk detail: de software op de smartphone is al geroot, waardoor apps die root nodig hebben zonder problemen of ingewikkelde root-methodes geïnstalleerd kunnen worden.

Het valt op dat de MX2 een schermrand van maar 3.15 millimeter dikte heeft. Hierdoor wordt het formaat van de smartphone zo klein mogelijk gehouden terwijl je op basis van schermgrootte niets inlevert. De energie wordt geleverd door een accu van 1800 mAh. Dat is niet heel groot, maar moet ruim voldoende zijn voor een 4.4 inch-scherm.

Lees verder na de advertentie.

Het 16GB-model heeft een prijskaartje van 400 dollar. Voor de 32GB- en 64GB-versie betaal je respectievelijk 480 en 640 dollar. Op dit moment wordt de MX2 enkel in China, het thuisland van de fabrikant, verkocht. De verkoop start in december. Of de MX2 ook naar Europa komt, is nog niet bekend. De smartphone laat in ieder geval zien dat uitstekende hardware-specificaties en een mooi design ook voor een aantrekkelijke prijs kunnen worden aangeboden, zonder dat Google door eigen investeringen – zoals bij de Nexus 4 het geval is – de prijzen laag houdt.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu