Deze opmerkelijke Meizu-smartphone zonder gaten en poorten is nu te koop

Thomas Haenen
31 januari 2019, 13:33
2 min leestijd
Deze opmerkelijke Meizu-smartphone zonder gaten en poorten is nu te koop

Meizu is voor geen gat te vangen: de Chinese fabrikant heeft de eerste Android-smartphone gemaakt zonder poorten of gaten. De opvallende Meizu Zero is nu verkrijgbaar via een crowdfundingplatform.

Lees verder na de advertentie.

Meizu Zero beschikbaar: opvallend maar prijzig prototype

De Meizu Zero heeft een stevige prijs van 1299 dollar, omgerekend ruim 1100 euro. Wel worden slechts 101 exemplaren van de smartphone verkocht, dus je beschikt sowieso over een opvallend en uniek toestel. Geïnteresseerden kunnen hun bestelling tot 1 maart plaatsen via IndieGogo, en krijgen de smartphone vervolgens uiterlijk in april thuis gestuurd.

Meizu presenteerde de smartphone begin dit jaar als een opvallend prototype. Volgens de fabrikant is het een visie op hoe de smartphone van de toekomst eruit kunnen zien, als we de huidige trends doorzetten. Fabrikanten hebben in de afgelopen jaren al de koptelefoonaansluiting geschrapt op toestellen als de OnePlus 6T en Huawei P20. Ook andere poorten worden geleidelijk geschrapt: zo heeft de HTC U12 Plus geen powerknop. Meizu ziet de Zero als de volgende evolutie van die ontwerpen.

Meizu zero: World’s First Holeless Phone

Alle poorten afgeschaft

Voor dit toestel heeft Meizo voor alle mogelijke poorten en aansluitingen een andere oplossing bedacht. Er zit geen usb-c-poort op het toestel, maar opladen gaat via de meegeleverde draadloze oplader. Bestanden overdragen naar je pc? Dat doe je via bluetooth of het internet. De powerknop is vervangen door drukgevoelige sensoren op de zijkant. Zelfs een speaker ontbreekt: het toestel vibreert op bepaalde frequenties om klanken te maken.

Zo’n behuizing zonder gaten heeft wel enkele voordelen. Zo is het toestel volledig waterdicht, met IP68-certificering. Ook is de Zero uitgerust met de nieuwste foefjes, van een vingerafdrukscanner die in het scherm verwerkt zit tot een nieuwe versie van draadloos opladen die haast net zo snel is als opladen met draad. Verder beschikt deze Meizu over een Snapdragon 845-chip, dubbele camera achterop van 12 en 20 megapixel en 6 inch-scherm dat vrijwel de hele voorkant vult.

Geen ruimte voor je simkaart

De smartphone kan ook door Nederlanders besteld worden, maar houd er wel rekening mee dat je hem hier niet in gebruik kunt nemen. Ook de simkaartslot van het toestel ontbreekt namelijk. De Meizu Zero is enkel uitgerust met esim-ondersteuning, en helaas zijn er nog geen Nederlandse providers die deze virtuele simkaarten aanbieden. Je zult met dit prijzige prototype zeker de blits maken, maar een gat in de markt is het niet: voorlopig heb je ook nog je ‘oude’ smartphone nodig.

→ Op zoek naar een nieuwe smartphone die minder opvallend is? Via onze prijsvergelijker kun je alle Android-smartphones vergelijken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu