Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

3 dingen die je moet weten over Messenger Kids van Facebook

Erwin Vogelaar
4 december 2017, 19:52
2 min leestijd
3 dingen die je moet weten over Messenger Kids van Facebook

Facebook kondigt een nieuwe versie van zijn populaire berichten-app aan voor kinderen. Met Messenger Kids hebben ouders meer controle en kinderen minder functies.

Lees verder na de advertentie.

Messenger Kids van Facebook

Het is voor ouders lastig om te zien wat en wie kinderen online allemaal tegenkomen. Ook in berichten-apps, die tegenwoordig onmisbaar zijn. Facebook werkt aan een oplossing met een nieuwe app genaamd Messenger Kids. Dit moet je weten.

1. Voor wie is de app?

Facebook Kids is bedoeld voor kinderen van zes tot twaalf jaar. De app is gemaakt in samenwerking met ouders en experts die kennis hebben over de ontwikkeling van kinderen en online veiligheid.

Omdat kinderen in die leeftijdscategorie officieel nog geen Facebook-account mogen hebben, is het dus niet mogelijk om er eentje aan te maken. Ouders die de app instellen hebben uiteraard wel een Facebook-account nodig.

messenger kids

2. Wat is er mogelijk met de app?

Ouders bepalen met wie kinderen contact kunnen opnemen. Zo is het mogelijk om de contacten te beperken tot bijvoorbeeld familie en bekende vrienden. Met deze contacten kunnen kinderen chatten, een foto sturen of videobellen. De app heeft ook middelen om video leuker te maken met kindvriendelijke maskers, emoji en geluidseffecten. Volwassenen krijgen de beelden en chats gewoon in de reguliere Messenger-app te zien.

De app heeft geen reclame en Facebook zegt de informatie van kinderen ook niet te gebruiken voor advertenties. Messenger Kids is gratis en er is geen optie om extra geld uit te geven in de app.

3. Waar vind ik de app?

Messenger Kids is op dit moment enkel nog verkrijgbaar in de Verenigde Staten op iOS als test. In de komende maanden rolt Facebook de app ook uit naar Android. Hopelijk bevalt de test goed, zodat we ook in Nederland er mee aan de slag kunnen.

Scherm onderdelen van Android af

Android biedt mogelijkheden om onderdelen af te schermen, zodat je jouw smartphone of tablet ongestoord aan je kind kunt geven om mee te spelen. Lees over drie manieren om onderdelen van Android af te schermen.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu