De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

De 5 mooiste metalen Android-smartphones van dit moment

Wouter Nijsen
6 augustus 2015, 19:22
4 min leestijd
De 5 mooiste metalen Android-smartphones van dit moment

Waar we enkele jaren geleden voornamelijk plastic smartphones zagen, is dit tegenwoordig iets  anders. Steeds meer fabrikanten voorzien hun vlaggenschepen van een premium design van (gedeeltelijk) metaal. Dit zijn de mooiste vijf.

Lees verder na de advertentie.

De opkomst van  metalen Android-smartphones

Jarenlang was plastic een populair materiaal om Android-smartphones mee te maken. Sterker nog, Samsung koos er tot vorig jaar voor om al hun smartphones te voorzien van een kunststof behuizing. De keuze voor plastic is te begrijpen. Zo is het goedkoop, wat voor de fabrikant financieel gunstig is bij de massaproductie van een smartphone. Daarnaast zorgt een plastic behuizing ervoor dat een toestel relatief licht en dun kan blijven, ondanks een groter scherm. Een goed voorbeeld hiervan is de Samsung Galaxy Note 3.

Steeds meer high-end toestellen zijn van metaal

Maar plastic heeft ook genoeg nadelen: zo laat  het smartphones in veel gevallen goedkoper en fragieler  aanvoelen. Het is daarom maar goed dat het gebruik van metaal, bijvoorbeeld bij de nieuwe vlaggenschepen van Samsung, steeds gebruikelijker wordt. Die toestellen voelen gewoonweg steviger aan en zien er mooier uit, wat ook wel mag voor 600 ¡  700 euro. HTC zweert al jaren bij metaal voor zijn high-end toestellen, en ook andere fabrikanten volgen. Maar zoals je hieronder ziet, hoeft niet elke  metalen Android-smartphone een rib uit je lijf te kosten.

1. Samsung Galaxy S6

metalen Android-smartphone

Waar de Galaxy S-serie jarenlang bekend stond om het goedkope uiterlijk en matige bouwkwaliteit, is dit met de Samsung Galaxy S6 compleet anders. De S6 en S6 Edge  zijn voorzien van een metalen frame, met een voor- en achterkant die bestaan uit glas, waarover we zeer te spreken zijn. Combineer dit met het gelikte  design en de afgeronde hoeken, en je haalt met de Galaxy S6 een erg fraai toestel in huis. Hierbij is het ook fijn dat Samsung het toestel lekker dun (6,8 millimeter) en licht (138 gram) heeft weten te houden.

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 299,-

Bekijken

Los refurbished

€ 89,99

Bekijken

2. HTC One M9

htc one m9

De One-smartphones van HTC staan al tijden  bekend om hun uitstekende design en dit geldt ook weer voor de HTC One M9. Hoewel het uiterlijk ten opzichte van de One M8 weinig  is veranderd, is het design weer hoogstaand. De HTC One M9 heeft een unibodybehuizing van metaal, is iets beter bestand tegen krassen dan zijn voorganger en heeft scherpere randen. Wel is de M9 met 9,6 millimeter dikker dan de andere toestellen uit dit lijstje, maar dat is geen ramp. In onze HTC One M9 review lees je meer over het design van de HTC One M9.

HTC One M9

HTC One M9 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen HTC One M9 prijzen. Bekijk alle HTC smartphones.

Alle HTC smartphones met prijzen

3. Sony Xperia Z3

sony xperia z3

De Xperia Z-toestellen van Sony mogen dan niet van het meest inspirerende design zijn voorzien, maar premium zijn ze wel. Dat komt door het gebruik van zowel glas als metaal. Dat zien we ook terug in de Xperia Z3, het vlaggenschip dat september vorig jaar  verscheen. De Z3 is te herkennen aan het rechthoekige design en iets afgeronde  hoeken. Het metaal zorgt ervoor dat de smartphone stevig aanvoelt, zonder dat het toestel bijzonder zwaar of dik maakt. Sterker nog, met 7,3 millimeter is de Z3 een van de dunnere smartphones uit dit rijtje. Meer over de telefoon lees je in onze Sony Xperia Z3 review.

Sony Xperia Z3

Sony Xperia Z3 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Sony Xperia Z3 prijzen. Bekijk alle Sony smartphones.

Alle Sony smartphones met prijzen

4. Huawei P8

base_Huawei-P8-16GB-Champagne_1

Waar de Ascend P7 er wat sobertjes uitzag door het saaie design, gooide Huawei het met de Huawei P8 over een andere boeg. Deze smartphone is volledig gemaakt van metaal en daardoor ziet het toestel er schitterend uit. In onze Huawei P8 review noemde we de achterkant, die lekker minimalistisch oogt  met alleen het Huawei-logo aan de bovenkant. Het enige dat we minder vinden aan het design zijn de  twee glazen antennestrepen op de achterkant. Maar  veel maakt dat niet uit, want het bedrijf  kan zich wat design en bouwkwaliteit betreft meten met Samsung, HTC en Sony.

Huawei P8

Huawei P8 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Huawei P8 prijzen. Bekijk alle Huawei smartphones.

Alle Huawei smartphones met prijzen

5. Samsung Galaxy J5

base_Samsung-Galaxy-J5-Gold_1

Heb je wat minder te besteden, maar wil je toch een vlotte smartphone met een metalen behuizing, dan is de nieuwe Samsung Galaxy J5  een goede optie. Het toestel lijkt op het eerste gezicht op de zoveelste Samsung-smartphone, maar onderscheidt zich met  een metalen design met afgeronde hoeken en een gladde en minimalistische achterkant. De smartphone beschikt verder over midrange-specs, maar is de prijs ook naar. Met een adviesprijs van 250 euro is de Galaxy J5 het goedkoopste toestel uit dit rijtje, maar wat betreft gebruiksgemak doet  hij weinig onder voor de concurrentie.

Samsung Galaxy J5

Samsung Galaxy J5 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los refurbished

€ 69,99

Bekijken

Wat zijn volgens jou de mooiste metalen Android-smartphones van dit moment? Deel je mening hieronder.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC One M9
HTC One M9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu