Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Samsung test metalen behuizing met diamanten coating’

Redactie
18 december 2013, 14:20
1 min leestijd
‘Samsung test metalen behuizing met diamanten coating’
metalen behuizing met diamanten coating

Samsung is bezig met het testen van een metalen behuizing met diamanten coating. Dat meldt het doorgaans betrouwbare ETnews. De metalen behuizing zou worden bewerkt met een speciale coating van diamant-achtig materiaal dat krassen en deuken moet voorkomen. Hierdoor zou de smartphone langer meegaan en nieuw lijken. Of de metalen behuizing met diamanten coating ook aan de Samsung Galaxy S5 wordt toegevoegd, is nog onbekend.

Lees verder na de advertentie.

Metalen behuizing met diamanten coating

diamant

Het diamant-achtige materiaal wordt gefabriceerd door koolstof bloot te stellen aan een hoge temperatuur en druk, waarna het tot een vloeibare of poedervorm wordt gesmeed. Vervolgens kunnen beide vormen aan het metaal worden toegevoegd.

Het blijft echter een raadsel of deze technologie aan de Galaxy S5 wordt toegevoegd. Volgens een rapport van Digitimes krijgt het aankomende vlaggenschip van Samsung helemaal geen metalen behuizing. Fabrikanten van metalen behuizingen zouden namelijk nog niet aan de massaproductie zijn begonnen, en daarmee zijn ze te laat voor de massaproductie van de Galaxy S5.

Ook gaat het geluid dat Samsung de metalen behuizing schrapt omdat het Zuid-Koreaanse bedrijf zo’n succes met de plastic behuizingen heeft. Onder andere de Galaxy S4 en Galaxy S3 hebben een plastic behuizing, die beiden enorm goed verkopen. Ook zorgt plastic ervoor dat de batterij verwisselbaar is, en kan het materiaal tegen een stootje omdat het plotselinge impact vrij goed kan absorberen.

Lees meer over de Galaxy S5

via

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu