‘Foto’s en video’s tonen metalen versie Galaxy S5’

Gijs Ettes
19 mei 2014, 8:59
1 min leestijd
‘Foto’s en video’s tonen metalen versie Galaxy S5’
metalen Galaxy S5

In een aantal foto’s en YouTube-video’s is naar verluidt de metalen versie van de Galaxy S5 te zien, die mogelijk de Galaxy S5 Prime gaat heten. De metalen Galaxy S5 zou een meer degelijke behuizing krijgen en beschikken over een QHD-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Dat is aanzienlijk scherper dan het display van de Galaxy S5, die ‘slechts’ een resolutie van 1920 bij 1080 heeft. Daarnaast zou er een snellere Exynos-chip van Samsung aan boord zijn.

Zelfs al ruim voor de onthulling van de reguliere Galaxy S5 gingen er geruchten over een metalen variant. Toen Samsung op 11 april het model met een plastic behuizing uitbracht, waren wij dan ook lichtelijk teleurgesteld. De consument overigens niet: in iets meer dan een maand noteerde Samsung 11 miljoen verkochte Galaxy S5’s.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de metalen Galaxy S5

Onderstaande video’s tonen een hands-on met een mogelijk preproductiemodel van de metalen Galaxy S5. Het toestel lijkt een iets dikkere behuizing te hebben en een strip rondom de achterklep die ervoor zorg dat het stof- en waterbestendig is. Daarnaast heeft display een aanzienlijk hogere resolutie.

Lees meer over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu