Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

3 redenen waarom een metalen Galaxy S5 de beste keuze voor Samsung is

Redactie
28 januari 2014, 19:31
3 min leestijd
3 redenen waarom een metalen Galaxy S5 de beste keuze voor Samsung is
metalen Galaxy S5

De Galaxy S5 wordt één van de toptoestellen van 2014. Logisch: Samsung is al jaren heer en meester binnen de Android-wereld, en Samsung-smartphones gaan als hete broodjes over de toonbank. Maar bij de Galaxy S4 ontstond er een groep sceptici die vonden dat het plastic design echt niet meer paste bij een premium toestel.

Lees verder na de advertentie.

Daarom is het voor het Zuid-Koreaanse bedrijf en zijn klanten tijd voor verandering. AndroidPlanet noemt 3 redenen waarom een metalen Galaxy S5 de beste keuze voor Samsung is.

1. Plastic is zo 2013

Galaxy S3 kopen uitgelicht

Ik heb een haat-liefde-verhouding met plastic. Aan de ene kant is het materiaal enorm duurzaak en stevig, aan de andere kant kan het de waarde van een toestel enorm naar beneden halen. Zo is het plastic van bijvoorbeeld de Nexus 5 heel anders dan die van de Galaxy S4. Eerstgenoemde is een ietwat stroef materiaal, de Galaxy-telefoons hebben veelal hetzelfde gladde plastic. Dit gladde plastic zorgt snel voor vette vingerafdrukken, ziet er goedkoop uit en biedt ook nog eens weinig grip. Het zou allemaal zo veel beter kunnen, Samsung.

Een verbeterde plastic versie van de Galaxy S5 zou al een flink begin zijn. Zorg ervoor dat het plastic mat is, grip biedt en vooral niet zo glinstert in het licht – dat maakt het snel goedkoop. Maar een metalen versie zou toch eigenlijk wel een vereiste moeten zijn. Als je kijkt naar de lovende kritieken die HTC met zijn vlaggenschip ontving, zou je toch als Samsung moeten denken: hé, als wij onze uitstekende hardware met een dergelijk design combineren, dan hebben we goud in handen.

2. Maak onderscheid tussen high- en lowend

Samsung Galaxy S5 concept

Een ander veelgehoorde klacht over de vlaggenschepen van Samsung is dat de smartphones door het gebruik van plastic zichzelf niet als een premium product neerzetten. De hierboven genoemde nadelen passen eigenlijk niet bij een smartphone die gemakkelijk tussen de 700 en 800 kost. Dan koop je het beste Samsung-toestel dat er is, en dan nog is het verschil tussen een Galaxy Gio vrij klein: beide smartphones zijn van eenzelfde plastic design voorzien, alleen is de Gio iets wat kleiner.

Het zou voor Samsung een enorme verbetering zijn als ze een duidelijk onderscheid creëren tussen hun high- en low-end producten. Hierdoor krijgen degenen met een high-end product de status die zij verdienen – kijk, ik heb een mooie en kwalitatief hoogstaande smartphone -, degenen met een low-end toestel worden mogelijk overgehaald om een Samsung-smartphone van hoge kwaliteit te kopen.

3. Een nieuw imago

samsung-touchwiz

Door het overmatig gebruik van plastic is Samsung eigenlijk wel toe aan een nieuw imago. Een imago dat laat zien dat Samsung-producten ook qua uiterlijk er kwalitatief hoogstaand uit kunnen zien. Dat nieuwe imago wordt versterk door het grote redesign van TouchWiz, de Samsung-versie die net als de behuizing van toestellen wel een flinke update kon gebruiken.

Het oude TouchWiz leek op een Android-versie gebaseeerd op Gingerbread, met grote iconen, een te groot lettertype en veel te veel functies. De nieuwe versie van Samsungs software, dat al enkele keren is gelekt, laat een volwassen Android-skin zien. Als Samsung de Galaxy S5 in een metalen versie uitbrengt, samen met de nieuwe versie van TouchWiz, zou dit echt een ommekeer voor het imago van het Zuid-Koreaanse bedrijf kunnen betekenen. Dan slaat Samsung twee vliegen in één klap, want het uiterlijk en de software van smartphones zijn de twee grootste kritiekpunten.

Galaxy S5: wat weten we?

Galaxy S5 Android nieuwsoverzicht

Naar verwachting is de Galaxy S5 voorzien van een 5,25 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, een 16-megapixel-camera en een Samsung Exynos 6 of Snapdragon 805-chipset. Het toestel beschikt mogelijk over 3GB aan werkgeheugen en een flinke 2900 mAh-accu.

De metalen Galaxy S5 zou een prijskaartje van 800 euro krijgen, de plastic versie kost 650 euro. Geruchten melden 23 februari als introductiedatum, waarna het toestel in april te koop is.

[mailchimpsf_form]

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu