Micro-usb wordt dé standaard voor mobiele telefoonladers

Redactie
23 oktober 2009, 20:14
1 min leestijd
Micro-usb wordt dé standaard voor mobiele telefoonladers
universele oplader

De meeste Android-toestellen die op dit moment in de winkel liggen, zijn via mini-usb op te laden. Maar over een jaar of twee komt daar langzamerhand verandering in. Alle grote toestelfabrikanten, die samen ongeveer 90 procent van de markt in handen hebben, hebben gekozen voor één universele telefoonlader die vanaf 2012 moet zijn ingevoerd. Vandaag heeft de International Telecommunications Union (onderdeel van de VN) aangekondigd dat ze ook achter die universele telefoonlader staan. De keuze is daarbij op micro-usb gevallen.

Micro-usb wordt op dit moment al gebruikt door Motorola, maar toestelfabrikanten als Nokia, Samsung, Sony Ericsson en Apple zullen nog moeten overstappen en ook hun accessoires aanpassen. Eén telefoonlader is goed voor het milieu: de EU schat dat overbodige telefoonaccessoires jaarlijks duizenden tonnen extra afval opleveren. Voordeel voor de gebruiker is dat je straks aan één oplader genoeg hebt, maar het nadeel is dat huidige gebruikers van mobiele telefoons hun accessoires moeten vervangen. Bureauhouders, autoladers, reservebatterijen en andere accessoires die meerdere toestellen meegaan, zijn straks niet meer te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Om het praten over de nieuwe adapter makkelijker te maken heeft de International Telecommunications Union ook al een afkorting bedacht:

Every mobile phone user will benefit from the new Universal Charging Solution (UCS), which enables the same charger to be used for all future handsets, regardless of make and model.

Meer info: persbericht ITU
Via: Reuters

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's