Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Gebruik jij een microSD-kaart? Kijk dan uit voor Android 4.4!

Redactie
18 februari 2014, 16:57
1 min leestijd
Gebruik jij een microSD-kaart? Kijk dan uit voor Android 4.4!
microSD-kaart android

Een microSD-kaart wordt door veel smartphones en tablets gebruikt om het opslaggeheugen mee uit te breiden. Dat Google geen fan is van het gebruik van microSD-kaarten, werd al gauw duidelijk met de Nexus-lijn: deze apparaten bieden al enkele jaren geen plek meer voor een geheugenkaartje. Maar Google wil nog verder gaan en gaat vanaf Android 4.4 KitKat apps grotendeels toegang tot de microSD-kaart ontzeggen, waardoor de geheugenkaart praktisch gezien nutteloos wordt.

De verandering is ontdekt door ontwikkelaar Tod Liebeck. Volgens hem geldt de wijziging alleen voor smartphones en tablets die gebruikmaken van een intern en extern geheugen. Dit is echter een enorm groot deel van de mobiele apparaten.

Lees verder na de advertentie.

Wat betekent dit?

Het blijft vooralsnog onduidelijk wat dit voor consequenties heeft. De verandering zorgt er eigenlijk voor dat apps niet meer met de algehele microSD-kaart kan communiceren, maar alleen binnen hun eigen map op het externe opslagapparaat. Het is sinds de eerste versie van Android mogelijk dat apps met de gehele microSD-kaart communiceren. Het is mogelijk om met root-toegang de blokkade te omzeilen, maar dit zal voor veel normale gebruikers niet haalbaar zijn. Het rootproces is veelal best ingewikkeld.

Google heeft nog niet op het nieuws gereageerd. Mogelijk wil Google de toegang specifiek aan zijn eigen apps gaan toewijzen, maar dit zou erop duiden dat een bestandsbeheerder alleen door Google kan worden uitgegeven – een vreemde ontwikkeling. Samsung heeft de wijziging bijvoorbeeld al toegepast in zijn Android 4.4-update.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu