Placeholder

XDA Developers blijkt het slachtoffer te zijn geworden van een grap. James Young, de man die de website namens Microsoft opdroeg om ROM’s van Windows Mobile 6.5 offline te halen, blijkt in werkelijkheid helemaal niet voor Microsoft te werken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het is niet de eerste keer dat iemand zich voordoet als Microsoft-vertegenwoordiger: eerder kreeg msmobiles.com al eens het verzoek om screenshots van Windows Mobile 6.5 offline te halen, terwijl Microsoft die zelf publiekelijk beschikbaar had gesteld. In dat geval ging het eveneens om een persoon die niet voor Microsoft werkte. Dat het om een nepmedewerker ging werd toen al snel duidelijk: andere websites hadden de screenshots ook gepubliceerd en kregen niet een dergelijke cease & desist letter.

Maar bij XDA Developers is het wat lastiger, omdat ze content hebben die niet officieel door Microsoft beschikbaar wordt gesteld en in niet alle landen legaal is. James Young bleek na wat onderzoek zijn e-mail vanuit Londen te hebben verstuurd. De berichten werden verzonden vanaf het adres internet2@microsoft-antipiracy.com en niet vanaf een e-mailadres van Microsoft zelf.

Via: PocketNow

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.