Microsoft: ‘Android-tablets gaan de strijd met Windows-tablets verliezen’

Redactie
1 juni 2010, 22:24
1 min leestijd
Microsoft: ‘Android-tablets gaan de strijd met Windows-tablets verliezen’
eee pad windows

Deze week vindt in Taipei de technologiebeurs Computex plaats. De verwachting is dat er heel wat Android-producten aangekondigd zullen worden en dat ook heel wat componentmakers veel nieuws te melden hebben voor Android-telefoons of -tablets. Wat tablets betreft heeft Microsoft vicepresident Steve Guggenheimer er een hard hoofd in dat Android een bedreiging voor Windows-tablets gaat vormen. Guggenheimer denkt dat Android niet in staat is om Windows-tablets in te halen. In aantallen zijn Android-tablets op het beursterrein misschien in de meerderheid, maar de markt zelf zit helemaal niet op die nieuwe apparaten te wachten. Voor Guggenheimer is Android maar een experiment, dat de hardwaremakers vanzelf opgeven als ze beseffen dat Windows 7 veel waardevoller is.

De Microsoft-topman zei ook nog dat Linux niet echt gratis is en dat Microsoft model staat voor betrouwbaarheid. Daarbij baseerde hij zich op eerdere ervaringen met netbooks: in 2007 en begin 2008 kozen veel netbookfabrikanten (waaronder ASUS met de Eee PC) aanvankelijk voor Linux om kosten te besparen. Maar uiteindelijk kozen de gebruikers voor Windows: drie jaar later draait 95 procent van de verkochte netbooks op Windows.

Lees verder na de advertentie.

Er zijn geruchten dat Microsoft de Aziatische fabrikanten onder druk heeft gezet om op Computex meer nadruk op Windows-tablets te leggen, ten koste van Android en Linux. Misschien is dat ook de reden waarom ASUS gisteren een op Windows-gebaseerde Eee Pad aankondigde en geen Android-tablet.

Categorie: Tablets
Spotlights: Android, Microsoft, Tablet

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's