Microsoft brengt ontwikkeltools voor Android-developers uit
Redactie

app guyBen je Android-ontwikkelaar en wil je je apps ook op Windows Phone beschikbaar maken, dan heeft Microsoft daarvoor nu de juiste toolkit. Ontwikkelaars hebben de neiging om zich op de belangrijkste platformen te richten, zoals Android en iOS. Windows Phone valt dan al snel buiten de boot. Om het zo makkelijk mogelijk te maken heeft Microsoft nu een speciale toolkit uitgebracht, die uit twee delen bestaat. De eerste is een Android-naar-Windows-Phone API mappingtool, die aangeeft welke API’s bij het ontwikkelen gebruikt kunnen worden en vergelijkbaar zijn met de API’s die ontwikkelaars al van Android kennen. Het tweede deel is een whitepaper van meer dan 90 pagina’s, waarin wordt uitgelegd hoe het ontwikkelen werkt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Met het API mappingtool kun je de vertaling maken van een Android API naar een Windows Phone 7 API. Het is dus meer een ‘vertaalwoordenboek’ dan een tool die je code automatisch omzet. Microsoft staat open voor feedback op deze twee tools. Je kunt rechtstreeks commentaar plaatsen, als je vindt dat een bepaalde vertaling van de ene API naar de andere niet goed is uitgevoerd. Microsoft heeft ook een poppetje met de naam App Guy ingevoerd, die je gaat helpen om vragen over het omzetten van je Android-app naar Windows Phone 7 te beantwoorden.

Meer info: Windows Phone Developer Blog
Lezen: Windows Phone 7 Guide for Android Application Developers (whitepaper)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.