Microsoft en Nokia werken samen aan Office Mobile

nokia officeMicrosoft en Nokia gaan samenwerken aan een versie van Microsoft Office voor Nokia-toestellen. Dat hebben Stephen Elop (Microsoft Business Division President) en Kai Oistamo (Nokia Executive Vice President for Devices) vanavond aangekondigd. Beide bedrijven proberen daarmee een vuist te maken tegen Google.

De samenwerking lijkt niet zozeer gericht tegen fabrikanten van mobiele telefoons, maar tegen aanbieders van goedkope, webgebaseerde productiviteitsapplicaties. Microsoft en Nokia beginnen per direct met het ontwerpen, ontwikkelen en op de markt brengen van dergelijke applicaties. Het eerste product gaat Microsoft Office Mobile heten en op Nokia’s Symbian-apparaten draaien. Daarna volgen andere Microsoft-producten voor communicatie, samenwerking en apparaatbeheer.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Microsoft heeft op Office voor de Mac na, nog nooit eerder Office-software voor een concurrend platform uitgebracht. Microsoft en Nokia gaan de applicaties gezamenlijk onder de aandacht brengen bij zakelijke klanten en mobiele operators. Beide bedrijven zijn grote concurrenten van zowel Apple als Google. De markt lijkt zich nu een beetje in twee kampen te splitsen: aan de ene kant Nokia en Microsoft, aan de andere kant Apple en Google. Research in Motion, maker van de Blackberry, staat daarbij min of meer alleen.

De applicaties komen eerst beschikbaar op de Nokia Eseries-telefoons, die bedoeld zijn voor zakelijke gebruikers. Later komen de applicaties ook op andere Symbian-toestellen beschikbaar. Voor Google kan de aankondiging een behoorlijke impact hebben, net als voor BlackBerry-maker Research in Motion. Voor Android zijn al twee goede kantoorpakketten beschikbaar (QuickOffice en Documents To Go), maar een officiële applicatie van Microsoft zelf maakt meer indruk – ook al zijn gebruikers van Windows Mobile bepaald niet onder de indruk van Office Mobile op dat platform. Het is dan ook hoog tijd dat Google een officiële Google Documents-applicatie voor Android aankondigt.

Via: Engadget
Tipgever: Jeroen

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.